Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella

Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella
Hoofdgerecht
20 minuten + 25 minuten oven
4 personen

Laatst maakte ik deze lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella. Een erg lekkere lasagne waar je eigenlijk maar weinig voor nodig hebt. Terwijl je de bladspinazie even roerbakt bereid je de tomatensaus. Niet veel later kan alles de oven in.

De bladspinazie roerbakte ik trouwens met een pakje Boursin. Zo krijg je een soort spinazie a la crème. Behalve deze roomkaas deed ik er ook nog gewone geraspte kaas en een bol mozzarella bij. Je kan je wel voorstellen dat deze lasagne dus lekker machtig is.

Lijkt deze lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella je ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Wij hebben er met zijn drietjes echt van zitten smullen, jij hopelijk ook!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gr. bladspinazie
  • 2 x 400 gr. tomatenblokjes, bv. Heinz
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr. Boursin (knoflook & fijne kruiden)
  • 200 gr. jong belegen kaas, geraspt
  • 1 bol mozzarella, ca. 150 gr.
  • 6 tot 9 lasagnebladen
  • olijfolie
  • boter om in te vetten
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal (ca. 35 x 25 cm) in met wat boter. Zet een wokpan en een hapjespan op laag vuur en laat deze goed warm worden. In de tussentijd pel je beide uien en tenen knoflook en hak je deze goed fijn.

Bereid de spinazie

Verhit een scheutje olijfolie in de wok en roerbak de bladspinazie beetje bij beetje tot deze slinkt, kruid met wat peper en zout. Indien nodig voeg je tussendoor wat extra olijfolie toe. Als alle spinazie is geslonken voeg je de Boursin toe en schept deze om tot het volledig is opgelost. Zet het vuur uit en laat staan voor zo.

Maak tegelijk de saus

Tegelijkertijd met het roerbakken van de spinazie bak je in de hapjespan de ui en knoflook aan. Als de ui glazig wordt voeg je beide pakken tomatenblokjes toe. Kruid met flink wat Italiaanse kruiden en roer alles goed door elkaar. Laat de saus pruttelen tot de bladspinazie in de wok klaar is.

Stapel de lasagne

Als de tomatensaus en de spinazie klaar is wordt het tijd de lasagne te maken. Schep een derde van de tomatensaus in de ingevette ovenschaal en strijk glad. Schep hier een derde van de roergebakken spinazie over en strijk ook glad. Strooi er een derde van de geraspte kaas over en dek af met een laagje lasagnebladen.

Herhaal dit waarbij je eindigt met een laagje bladspinazie en geraspte kaas. Laat de mozzarella uitlekken en knijp nog even goed uit. Pluk er nu steeds een stukje af en verdeel dit over de ovenschaal. Schuif de ovenschaal nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Als de bovenste laag mooi goudbruin is kan de lasagne uit de oven.

Lasagne opwarmen

Je kan deze lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella prima later opwarmen. Verwarm je oven dan voor op 160 graden en warm de lasagne ongeveer 30 minuten op. Dek de eerste 20 minuten af met een laagje aluminiumfolie en verwarm de laatste 10 minuten zonder folie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella
Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella
Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella
Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella
Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella
Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella
Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella
Lasagne met spinazie, tomatensaus en mozzarella

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 717 kcal.
  • Vetten 48 gr.
  • Waarvan verzadigd 24 gr.
  • Koolhydraten 29 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens