Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella

Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella
Hoofdgerecht
60 minuten
4 personen

Deze lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella zijn erg leuk om eens te maken. Ik kwam het recept tegen op een Italiaanse site en wilde ze meteen proberen. Wij aten ze met een snelle salade, en dat was een lekkere combinatie. Het lekkerst is het als je zelf tomatensaus maakt, maar je kan hier ook een kant en klare passata voor gebruiken.

In het originele recept wordt een gerijpte caciocavallo gebruikt. Dat is een Siciliaanse kaas die in Nederland wat lastig te koop is. Ik gebruikte daar dus pecorino voor, dit geeft het gerecht net dat beetje pit dat het nodig heeft. Ook kocht ik verse lasagnebladen, deze vind je bij de verse pasta in je supermarkt. Maar misschien werkt het ook prima met gedroogde lasagne.

Lijken deze lekkere lasagne rolletjes je ook wel wat? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En maak je liever wat anders? Dan vind je hier nog veel meer lekkere lasagne recepten en pasta recepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 lasagnebladen, vers
  • 400 gr. ricotta
  • 300 gr. bladspinazie
  • 200 gr. passata
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ei
  • 50 gr. Parmezaanse kaas
  • 50 gr. pecorino
  • teentje knoflook
  • basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 150 gr. salade, bv. misticanza of rucola
  • 30 gr. pijnboompitjes

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet vast een ovenschaal klaar die je licht invet met wat olijfolie. Pel de teen knoflook en halveer deze in de lengte. Zet een steelpan op het vuur en doe hier een klein bodempje olijfolie in. Voeg de gehalveerde knoflook toe en verhit de olijfolie. Haal de knoflook er met een serveertang uit en houd even apart. Doe er de passata bij en kruid met peper en zout. Leg er de halve teentjes knoflook op en dik de saus in met een deksel op de pan.

Bereid de ricotta-spinazie vulling

Zet een grote kookpan op het vuur en breng hier een laagje water in aan de kook. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en kook een paar minuten tot alles is geslonken. Stort de spinazie in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen. Druk met de bolle kant van een grote lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Hak de spinazie vervolgens fijn met een koksmes.

Doe de ricotta in een mengkom en voeg hier de fijn gehakte spinazie aan toe. Breek er een ei boven en rasp er met een fijne keukenrasp 50 gram Parmezaanse kaas boven. Kruid met peper en zout en roer alles goed door elkaar tot je een mooi mengsel hebt.

Maak de lasage-rolletjes

Breng in de grote kookpan een flinke laag water met een klein scheutje olijfolie aan de kook. Hierin kook je de lasagnebladen beetgaar, reken op zo'n vijf minuten. Leg een schone theedoek op je aanrecht en haal de lasagnebladen één voor één uit de pan. Zelf deed ik dit weer met de serveertang. Leg ze op de theedoek en laat een beetje opdrogen en wat afkoelen.

Schep een bodempje tomatensaus in de ovenschaal en spreid uit over de bodem. Leg nu steeds één lasagnevel op een snijplank. Verdeel er met een lepel het ricotta- en spinaziemengsel over en smeer goed uit. Rol het lasagnevel nu op en begin hierbij aan een korte zijde. Snijd met een scherp en vochtig mesje doormidden en leg in de ovenschaal. Herhaal dit voor de andere lasagnevellen.

Als alle lasagne-rolletjes in de ovenschaal liggen verdeel je er de rest van de tomatensaus over. Snijd vervolgens de mozzarella in stukjes en verdeel over de rolletjes. Rasp er vervolgens met de fijne keukenrasp de pecorino over en kruid met wat basilicum. Bak de rolletjes zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren

Haal de lasagne-rolletjes uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Verdeel de sla over vier borden en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster de pijnboompitjes in een hete en droge koekenpan en strooi over de sla. Kruid met wat peper en zout en leg er wat van de lasagne-rolletjes op. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella
Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella
Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella
Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella
Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella
Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella
Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella
Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella
Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella
Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 485 kcal.
  • Vetten 31 gr.
  • Waarvan verzadigd 16 gr.
  • Koolhydraten 15 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 2 gr.
  • Eiwitten 32 gr.
  • Zout 2.5 gr.
  • Natrium 1000 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens