Lekker snelle bami met varkenshaas en vers gesneden groente

Lekker snelle bami met varkenshaas en vers gesneden groente

Deze lekker snelle bami is eigenlijk geen echte bami, maar de smaak is er niet minder door. Ik bereid dit gerecht met mie waardoor het op het oog erg veel van bami weg heeft, de lekkerste mie vind ik de mie van Tai Ming. Deze kan je bij de meeste supermarkten kopen, maar je kan natuurlijk ook een ander soort mie of zelfs mihoen gebruiken. Aan jou de keuze.

Het voordeel van dit ‘bamirecept’ is dat je deze echt supersnel op tafel hebt staan. Nog geen twintig minuten in de keuken en klaar is je avondeten. Lekker met wat kroepoek, eventueel een likje sambal en wat gebakken uitjes er over. Niet dezelfde bami die je van de chinees gewend bent maar wel heel lekker, probeer maar eens.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 300 gr. mie
  • ca. 300 gr. (biologische) varkenshaas
  • 1 stronk paksoi
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1/2 flesje Fair Trade woksaus Sweet & Sour
  • vloeibare honing
  • sojasaus
  • vijfkruidenpoeder
  • peper
  • olie om te roerbakken

Bereidingswijze

Verwarm de wok vast voor op een laag vuurtje zodat deze goed heet wordt. Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking, giet deze af met een vergiet en spoel na onder een koude stromende kraan. Laat de mie goed uitlekken om deze later nog kort mee te bakken in de wok.

Ik gebruik het liefst biologische varkenshaas omdat deze het meeste smaak heeft en weinig vocht afgeeft tijdens het bakken. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en leg deze even apart. Snijd de paksoi in kleine stukjes, zowel de harde stronk als het groende blad. Het makkelijkst doe je dit door de kont van de paksoi af te snijden en een paar stengels op elkaar te stapelen, deze snijd je dan makkelijk in kleine stukjes.

Snijd de paprika in kleine reepjes en de prei in dunne ringetjes. De champignons snijd je in partjes, niet in plakjes. Zo blijven ze een beetje stevig en hebben deze nog een lekkere bite.

Verwarm een flinke scheut olie in de wok door het vuur voluit te zetten. Zet een houten spatel of spaan in de olie en kijk of er kleine belletjes ontstaan, zo ja dan is de olie heet genoeg. Roerbak de plakjes varkenshaas nu ongeveer 4 minuten in de wok en schep ze er daarna uit en zet even apart in een kommetje. Giet een flinke scheut sojasaus over de gebakken varkenshaas, een scheut vloeibare honing en maal er wat zwarte peper over. Even door elkaar husselen en zo laten staan voor later.

Roerbak alle groenten ongeveer 5 minuten in de hete wok en roerbak daarna de plakjes varkenshaas nog kort mee. Voeg de zoetzure woksaus toe en roerbak nog een minuutje. Strooi naar smaak wat vijfkruidenpoeder over de roergebakken groenten en vlees en doe er de uitgelekte mie bij. Roerbak alles nog zo'n twee minuten op hoog vuur en klaar is je bami.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Lekker snelle bami met varkenshaas en vers gesneden groente

Lekker snelle bami met varkenshaas en vers gesneden groente

Lekker snelle bami met varkenshaas en vers gesneden groente

Lekker snelle bami met varkenshaas en vers gesneden groente

Lekker snelle bami met varkenshaas en vers gesneden groente

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens