Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons

Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons
Hoofdgerecht, Salade
20 minuten
4 personen

Deze heerlijke maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons heb je zo bereid. Een heerlijk zomers maaltje dat wel heel erg makkelijk te maken is. Je hebt e rniet heel veel voor nodig en in 20 minuten kan je al aan tafel.

De croutons voor deze salade maakte ik gewoon zelf. Met wat sneetjes brood, wat olijfolie en Italiaanse kruiden tover je ze zo uit de oven. Als slamelange koos ik voor eikenblad slamelange, maar ook met veldsla is dit een heerlijke combinatie. Hieronder vind je het snelle recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. kleine pasta, bv. fusilli
  • 100 gr. eikenblad slamelange
  • 250 gr. cherrytomaten
  • 65 gr. pijnboompitten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 100 gr. parmaham
  • 2 boterhammen*
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • olijfolie

* Oude boterhammen zijn ideaal om croutons mee te maken.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet vast een flinke pan met ruim kokend water op het vuur. Zet ook vast een koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitjes in de droge pan. Zodra ze beginnen te verkleuren laat je ze afkoelen in een bakje.

Leg twee boterhammen op een bakplaat en besprenkel ruim met olijfolie. Strooi er wat Italiaanse kruiden overheen en wat grof zeezout. Rooster de boterhammen ongeveer tien minuten tot ze lekker krokant zijn, keer ze halverwege even om. Laat afkoelen en snijd in kleine vierkantjes, bewaar voor zo.

Als de boterhammen in de oven gaan bereid je ook alvast de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af en spoel een tijdje onder koud water tot deze volledig af is gekoeld, laat goed uitlekken in een vergiet. Doe de uitgelekte pasta in een flinke slakom.

Voeg de slamelange toe aan de kom en halveer de cherrytomaatjes. Doe de cherrytomaatjes in de slakom en voeg ook de geroosterde pijnboompitjes toe. Scheur de buffelmozzarella en de parmaham in stukjes en voeg toe aan de slakom. Sprenkel er ruim olijfolie over en kruid met peper en zout, roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de zelfgemaakte croutons toe.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons
Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons
Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons
Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons
Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons
Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens