Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella

Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella

Deze macaroni met Italiaanse roerbakgroente, champignons, pancetta en mozzarella is zo gemaakt. Ik koos voor prei, courgette, ui en lekker veel paprika’s. Deze had ik nog over en weggooien is zonde. Door er ook nog eens een bakje champignons bij te doen, is deze snelle macaroni goed gevuld.

De koude pancetta en mozzarella geven deze pastamaaltijd extra veel smaak. Nog wat verse basilicum erover en het is helemaal af. Omdat je voor dit maaltje weinig tijd nodig hebt is het ideaal voor doordeweeks. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder. Liever iets anders? Hier vind je nog veel meer makkelijke pastarecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. macaroni
  • 125 gr. spekreepjes
  • 250 gr. champignons
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 4 paprika's
  • 400 gr. tomatenblokjes, pak
  • 100 gr. pancetta
  • 150 gr. mozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water aan de kook. Kook hierin de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Giet de macaroni af en hou warm. Roer af en toe door met eventueel een klein scheutje olijfolie, dit voorkomt dat het gaat plakken.

Roerbakken

Verhit een grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Heb je geen grote hapjespan dan kan je ook een wok gebruiken. Bak hier de spekreepjes in aan en snijd tussendoor de champignons in partjes. Borstel ze van tevoren wel even schoon. Voeg de champignons toe en bak deze in het bakvet van de spekjes. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak. Pel en snijd de ui en voeg toe aan de pan.

Hierna snijd je de prei in ringetjes, de courgette in stukjes en de bospeen in dunne plakjes. Doe bij de spekjes en champignons en roerbak een paar minuten mee. Verwijder tegelijkertijd de bovenkant van de paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd in blokjes en voeg toe aan de pan. Ook dit roerbak je nog kort mee. Indien nodig voeg je wat olijfolie toe. Doe er nu de tomatenblokjes bij en laat een paar minuten pruttelen.

Serveren

Meng de macaroni nu door de saus en roer goed door. Laat nog even staan zodat alles goed warm is. Schep de macaroni met de spekjes, groenten en champignons op de borden. Scheur de plakjes pancetta in stukken en verdeel over de borden. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel over de borden. Ik gebruikte bolletjes mini mozzarella. Gebruik je een grote bol dan snijd of scheur je deze in stukjes. Garneer met wat verse basilicum en sprenkel er tot slot wat olijfolie overheen.

Iets voor jou?

Wusthof Gourmet officemes 10cm

Wüsthof officemes
Handig voor het snijden van champignons, uien en kruiden. Onmisbaar in iedere keuken.

BK Easy Basic Hapjespan

BK hapjespan
Basic hapjespan met glazen deksel voor grotere hoeveelheden en eenpansgerechten, Ø 28 cm.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 780 kcal.
  • Vetten: 43 gr.
    - waarvan verzadigd: 16 gr.
  • Koolhydraten: 62 gr.
    - waarvan suiker: 22 gr.
  • Vezels: 12 gr.
  • Eiwitten: 27 gr.
  • Zout: 2.6 gr. (1040 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella

Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella

Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella

Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella

Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens