Macaroni met prei, courgette, pesto-champigons, spekjes en mozzarella

Macaroni met prei, courgette, pesto-champigons, spekjes en mozzarella

Deze macaroni met prei, courgette, pesto-champignons, spekjes en mozzarella staat zo op tafel. Ik maakte het op verzoek van zoonlief die ineens macaroni heeft ontdekt. Pannenkoeken en pizza staan nog steeds bovenaan maar macaroni is snel gestegen in zijn top vijf avondeten.

Om wat te variëren bereidde ik de macaroni deze keer eens zonder tomatensaus. Wel gebruikte ik lekker veel groenten die ik samen met wat spekjes en champignons bakte. Ik bracht alles op smaak met wat peper en zout en natuurlijk Italiaanse kruiden. Op de borden doe je er nog wat goede olijfolie, verse basilicum en mozzarella over en je bent klaar.

Wil je deze macaroni met prei, courgette, pesto-champigons, spekjes en mozzarella ook eens proberen? Het makkelijke recept vind je hieronder. Bovendien is dit zo gemaakt wat het ideaal maakt voor een doordeweekse dag.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. macaroni
  • 200 gr. spekreepjes
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 200 gr. bospeen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 250 gr. champignons
  • 2 tl. groene pesto
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 bollen mozzarella
  • verse basilicum

Bereidingswijze

Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hierin de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Giet de macaroni af en roer even om met een scheutje olijfolie. Houd warm voor later. Verwarm tegelijkertijd een flinke hapjespan of wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt.

Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes, met een eiersnijder heb je dit zo gedaan. Pel de ui en snijd ook deze in partjes. Doe de spekreepjes samen met de champignons, de ui, de groene pesto, peper en zout en Italiaanse kruiden in de hapjespan. Bak tot de champignons beginnen te slinken en de spekjes mooi bruin worden. In de tussentijd snijd je de rest van de groenten.

Snijd de groenten

Allereerst snijd je de courgette in blokjes, voeg meteen toe aan de hapjespan of wok. Daarna snijd je de bospeen in dunne plakjes en voeg je ook deze toe. Vervolgens snijd je de prei in de lengte doormidden en daarna in halve ringetjes, voeg ook toe. Ten slotte snijd je de bovenkant van de rode paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika fijn, bak nog kort mee met de rest. Voeg indien nodig tussendoor wat extra olijfolie toe.

Schep de macaroni op de borden en verdeel hier het spekjes- en groentenmengsel over. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukjes, verdeel over de borden. Pluk wat verse basilicumblaadjes en verdeel over de borden. Sprenkel er nog een beetje goede olijfolie overheen en strooi er nog wat versgemalen zwarte peper over.

Handig!

Wok

Heb je geen grote hapjespan? Gebruik dan een flinke wok om alles te bakken.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 765 kcal.
  • Vetten: 39 gr.
    - waarvan verzadigd: 14 gr.
  • Koolhydraten: 62 gr.
    - waarvan suiker: 15 gr.
  • Vezels: 10 gr.
  • Eiwitten: 35 gr.
  • Zout: 2.15 gr. (860 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Macaroni met prei, courgette, pesto-champigons, spekjes en mozzarella

Macaroni met prei, courgette, pesto-champigons, spekjes en mozzarella

Macaroni met prei, courgette, pesto-champigons, spekjes en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens