Macaroni met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus

Macaroni met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Je hebt niet altijd de tijd om uitgebreid te koken. Dan is deze macaroni met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus ideaal. Het is een makkelijk en lekker recept dat je echt zo hebt gemaakt. Terwijl je de macaroni kookt bereid je de rest van het gerecht. In een half uurtje kan je al aan tafel.

Als tomatensaus gebruikte ik gewoon een fles passata. Dit zijn rijpe tomaten die gekookt en gezeefd zijn. Het is de ideale basis voor je pasta die je zelf verder op smaak kan brengen. Maar je kan natuurlijk ook een kant en klare pastasaus met knoflook of basilicum gebruiken.

Zelf kies ik altijd voor verse groenten. Met een goed mes en een beetje handigheid snijd je deze zo fijn. Heb je wat minder tijd dan kies je voor een zak voorgesneden groenten. Vlak voor het opdienen breng je het gerecht nog even op smaak met wat Parmezaanse kaas en basilicum.

Zin in deze macaroni met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus? Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept. En wil je toch liever iets anders op tafel zetten? Dan vind je hier nog veel meer makkelijke pastarecepten. Buon apetito!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. macaroni
  • 300 gr. rundergehakt
  • 600 gr. passata
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote hapjespan op laag vuur, zorg dat deze goed heet wordt. Breng in een tweede pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hierin de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm ook een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Verhit een scheutje olijfolie in de steelpan. Pel een teen knoflook en hak fijn. Doe de knoflook in de steelpan en bak een minuutje. Voeg hierna de passata toe. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak. Schep om en verhit tot de saus begint te pruttelen. Draai het vuur lager en houd warm.

Gehakt en groenten

Pel de tweede teen knoflook en de uien. Hak de knoflook goed fijn en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Rul het gehakt samen met de knoflook en ui. Kruid tussendoor met wat peper en zout. In de tussentijd snijd je ook de groenten, van hard naar zacht. Begin dus met de winterpeen. Boen deze schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in lange plakken en tenslotte tot reepjes. Voeg toe aan de hapjespan.

Vervolgens snijd je de bovenkant van de rode paprika. Haal er de zaadlijsten en zaadjes uit. De paprika snijd je nu in blokjes en voeg je toe aan de hapjespan. Boen de courgette schoon en snijd in blokjes, doe in de hapjespan. Tot slot snijd je de prei en voeg je ook deze toe aan de hapjespan. Kruid nu met wat Italiaanse kruiden en schep goed om.

Maak de saus af

Bak het gehakt en de groenten nog een paar minuten tot alle groenten gaar zijn. Giet er nu de passata bij en schep alles goed om. Laat op laag vuur nog kort trekken en roer er vervolgens de macaroni door. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en schep om tot de kaas is gesmolten. Schep de macaroni met groenten, gehakt en tomatensaus op de borden. Scheur er wat verse basilicum boven en rasp er nog extra Parmezaan over. Sprenkel er tot slot een beetje olijfolie overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Macaroni met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 638 kcal.
  • Vetten 21 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 73 gr.
  • Waarvan suikers 18 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 32 gr.
  • Zout 2.5 gr.
  • Natrium 1000 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens