Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas

Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas
Hoofdgerecht
15 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Met een macaroni-ovenschotel kan je heerlijk variëren. Zo maakte ik laatst deze macaroni-ovenschotel. Met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas. Een erg makkelijk en lekker gerecht waar je niet veel tijd aan kwijt bent. Na ruim een half uur kan je al aan tafel.

Met de voorbereiding ben je een kwartiertje bezig. Hierin kook je de macaroni en roerbak je de groenten en champignons. Laat nog kort pruttelen met de tomatenblokjes. Doe daarna alles in de ovenschaal. Deze hoef je vervolgens nog maar 20 minuten in de oven te zetten. Eventueel kan je alles al in de middag voorbereiden. Lekker makkelijk dus!

Lijkt deze macaroni-ovenschotel je wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Hier vind je nog veel meer makkelijke ovenschotels. En maak je liever heel iets anders? Kijk dan hier voor nog veel meer lekkere pasta recepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. macaroni
  • 400 gr. Italiaanse groentemix*
  • 250 gr. champignons
  • 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
  • 2 tenen knoflook
  • 175 gr. belegen kaas, geraspt
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

* Kant en klaar of snijd zelf ui, prei, courgette, rode paprika en bospeen fijn.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal van ca. 30 bij 20 cm in met wat olijfolie. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Verkort de kooktijd echter met twee minuten. Stort de macaroni in een vergiet en laat uitlekken. Schep om met wat olijfolie.

Roerbak de groenten en champignons

Snijd indien nodig alle groenten fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Zet een ruime hapjespan op het vuur. Verhit hier een scheutje olijfolie in en voeg de champignons toe. Kruid ruim met Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak de champignons een paar minuten. Knijp met een knoflookpers twee teentjes knoflook boven de pan zodra de champignons bruin worden en slinken.

Voeg vervolgens de Italiaanse groenten toe en roerbak enkele minuten op middelhoog vuur. Indien nodig doe je er nog wat extra olijfolie bij. Doe er vervolgens de tomatenblokjes uit pak bij. Verwarm nog een paar minuten en schep de uitgelekte macaroni erdoor.

Bak de ovenschotel

Voeg de helft van de geraspte kaas toe aan de hapjespan. Schep om tot de kaas is gesmolten. Stort de inhoud van de hapjespan in de ingevette ovenschaal. Strijk glad met een spatel of lepel. Strooi er tot slot de resterende geraspte kaas over. Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak de macaroni-ovenschotel nog 20 minuten. Als de kaas mooi is gesmolten is je ovenschotel klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas
Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas
Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas
Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas
Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas
Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas
Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 473 kcal.
  • Vetten 22 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 41 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 20 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens