Macaroni ovenschotel met tomatensaus, roomkaas en gehakt

Macaroni ovenschotel met tomatensaus, roomkaas en gehakt

Sinds zoonlief op atletiek zit moeten we maandag extra vroeg eten. Vaak kies ik dan voor een makkelijke maaltijd die niet teveel tijd kost. Deze lekkere macaroni ovenschotel met tomatensaus, roomkaas en gehakt is er daar een van.

Ik vulde deze macaronischotel verder nog met lekker veel groenten en kaas. Je kan alles makkelijk voorbereiden zodat het ‘s avonds alleen nog maar even in de oven hoeft. Zoonlief heeft er heerlijk van zitten smullen en wij ook.

Krijg je ook zin in deze lekkere macaroni ovenschotel? Het makkelijke recept vind je hieronder. Het is het proberen meer dan waard!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. macaroni
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 250 gr. bospeen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 400 gr. tomatensaus, bv. Mutti Polpa
  • 75 gr. roomkaas, naturel
  • 200 gr. belegen kaas, geraspt
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een ingevette ovenschaal van ca. 30 x 20 cm klaar. Breng in een ruime pan flink wat water aan de kook en bereid hier de macaroni in. Laat de macaroni na het koken uitlekken in een vergiet. Verhit in de tussentijd een grote hapjespan op laag vuur en laat warm worden.

Snijden

Pel de ui en snijd deze in vieren, hierna snijd je de ui in stukjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak hier het gehakt samen met de ui rul in. Kruid naar smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Terwijl je het gehakt bakt snijd je de rest van de ingrediënten. De prei snijd je in ringetjes, de courgette in blokjes en de rode paprika in reepjes. Boen tot slot de bospeen schoon en snijd in dunne plakjes.

Maak de saus

Voeg nu alle groenten toe aan het gehakt en schep goed om. Bak alles een paar minuten tot het een beetje begint te slinken. Hierna voeg je de tomatensaus en de roomkaas toe. Schep alles goed door elkaar en doe er de helft van de geraspte kaas bij. Laat alles vijf minuten pruttelen en roer er dan de uitgelekte macaroni door.

Doe nu de inhoud van de hapjespan in de ovenschaal. Strijk alles een beetje glad en strooi er vervolgens de rest van de geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als de bovenkant mooi is gesmolten is je macaroni ovenschotel klaar.

Hou aan het einde van de oventijd de schotel goed in de gaten. Als de bovenkant te donker wordt haal je de ovenschotel er gewoon iets eerder uit.

Handig!

Ovenschaal

Voor deze macaronischotel heb je een ovenschaal van ca. 30 x 20 cm nodig.

Vergiet

Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet, zo wordt je schotel niet te vochtig.

Kaasraspmolen

Zelf je kaas raspen? Met zo'n handige raspmolen rasp je razendsnel grotere hoeveelheden.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 703 kcal.
  • Vetten: 43 gr.
    - waarvan verzadigd: 20 gr.
  • Koolhydraten: 32 gr.
    - waarvan suiker: 13 gr.
  • Vezels: 4 gr.
  • Eiwitten: 43 gr.
  • Zout: 2.97 gr. (1188 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Macaroni ovenschotel met tomatensaus, roomkaas en gehakt

Macaroni ovenschotel met tomatensaus, roomkaas en gehakt

Macaroni ovenschotel met tomatensaus, roomkaas en gehakt

Macaroni ovenschotel met tomatensaus, roomkaas en gehakt

Macaroni ovenschotel met tomatensaus, roomkaas en gehakt

Macaroni ovenschotel met tomatensaus, roomkaas en gehakt

Macaroni ovenschotel met tomatensaus, roomkaas en gehakt

Macaroni ovenschotel met tomatensaus, roomkaas en gehakt

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens