Macaronischotel met bloemkool, broccoli, ham en kaassaus

Macaronischotel met bloemkool, broccoli, ham en kaassaus

Zoonlief is dol op macaroni. Deze macaronischotel met bloemkool, broccoli, ham en kaassaus viel dan ook helemaal in de smaak. Het is een makkelijke en lekkere macaroni ovenschotel die je eigenlijk zo hebt gemaakt. Eventueel kan je alles in de middag voorbereiden waarna je hem ‘s avonds alleen maar hoeft te bakken.

De kaassaus geeft deze macaronischotel trouwens die heerlijke smaak. Ik maakte hem met alleen wat roomboter, bloem, melk en natuurlijk kaas. Met paneermeel maakte ik er nog een lekker krokant laagje op die deze macaronischotel nog onweerstaanbaarder maakt. Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. macaroni
  • 1 kleine broccoli
  • 1 kleine bloemkool
  • 200 gr. hamblokjes
  • peper en zout
  • 40 gr. roomboter + wat extra
  • paneermeel

Voor de kaassaus:

  • 40 gr. roomboter
  • 40 gr. bloem
  • 450 ml melk
  • 100 gr. belegen kaas, geraspt
  • 50 gr. Parmezaan, geraspt
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een ingevette ovenschaal van ca. 30 bij 20 cm klaar. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook om zo de macaroni, bloemkool en broccoli in te koken. Zet ook een steelpan op laag vuur en laat warm worden, het liefst eentje met een wat dikkere bodem

Snijd zowel de broccoli als de bloemkool in kleine roosjes. Doe de macaroni in de pan met water en breng het water opnieuw aan de kook. Bereid de macaroni zoals aangegeven op de verpakking en kook de laatste vier minuten de bloemkool- en broccoliroosjes mee. Stort in een vergiet en roer door elkaar.

Smelt intussen de roomboter voor de kaassaus in de steelpan. Zodra de boter is gesmolten voeg je de bloem toe en roert dit met een lepel door de boter. Als je een wat korrelig geheel overhoudt giet je er de melk bij. Roer op middelhoog vuur goed door elkaar en laat het geheel op middelhoog vuur wat indikken. Rasp de kazen en roer er tijdens het indikken doorheen, breng op smaak met peper en zout.

Zodra de saus een beetje is ingedikt doe je de macaroni met de bloemkool- en broccoliroosjes in de ovenschaal. Voeg nu ook de hamblokjes toe en schep alles goed om, meng er vervolgens de kaassaus doorheen. Strijk de inhoud een beetje glad en strooi er een laagje paneermeel over. Snijd de resterende roomboter in kleine blokjes en verdeel over het paneermeel.

Schuif de macaronischotel in de voorverwarmde oven en laat in 20 minuten verder garen. Zodra de ovenschotel een mooie goudbruine laag heeft gekregen is je macaronischotel uit de oven klaar.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Macaronischotel met bloemkool, broccoli, ham en kaassaus

Macaronischotel met bloemkool, broccoli, ham en kaassaus

Macaronischotel met bloemkool, broccoli, ham en kaassaus

Macaronischotel met bloemkool, broccoli, ham en kaassaus

Macaronischotel met bloemkool, broccoli, ham en kaassaus

Macaronischotel met bloemkool, broccoli, ham en kaassaus

Macaronischotel met bloemkool, broccoli, ham en kaassaus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens