Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit

Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
4 personen

Thuis hadden we nog boekweitmeel over dat we hadden gebruikt voor deze overheerlijke poffertjes. Omdat ik geen boodschappen had gedaan en we dus niet veel in huis hadden besloot ik er lekker pannenkoeken van te bakken. En zo zat ik samen met zoonlief voor ons avondeten aan de boekweitpannenkoeken met vers fruit.

Ik koos zelf voor pannenkoeken met aardbeien en poedersuiker en met hazelnootpasta en banaan. Helaas had ik geen slagroom in huis, dan was het feest helemaal compleet geweest. Deze boekweitpannenkoeken heb je zo gemaakt met het makkelijke recept hieronder.

Wist je trouwens dat boekweitmeel glutenvrij is en ook nog eens erg gezond? Het zit vol koolhydraten, vezels, mineralen en vitaminen B1 en B6. Een mooie reden dus om deze pannenkoeken eens op tafel te zetten!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gr. boekweitmeel
  • 900 ml. melk
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • boter om te bakken

Ingrediënten topping (voorbeeld)

  • aardbeien
  • banaan
  • slagroom
  • roomijs
  • hazelnootpasta
  • amandelschaafsel

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Doe het boekweitmeel in een mengkom en giet hier de helft van de melk bij. Roer goed door met een garde zodat al het meel goed oplost in de melk. Je houdt als het goed is een dik glad beslag over.

Breek nu de eieren boven de mengkom en roer deze door het beslag heen. Daarna doe je er al roerend de rest van de melk bij en voeg je nog een snufje zout toe. Als je een mooi dun en beetje luchtig beslag over hebt ben je klaar om te bakken. Let op: roer het beslag ook tijdens het bakken regelmatig door in de mengkom, zo blijft dit het best.

Zet een koekenpan of pannenkoekpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Zet ook een pan met warm water op om de pannenkoeken eventueel warm te houden. Door hier een bord op te zetten en daar de pannenkoeken op te bewaren blijven ze lekker op temperatuur.

Verhit een klein klontje boter in de koekenpan en laat deze helemaal smelten. Giet een beetje beslag in het midden van de pan en laat dit uitlopen naar de zijkanten. Dit kan het best door de pan lichtjes te bewegen. Zelf giet ik het beslag altijd rechtstreeks uit de mengkom in de pan, scheelt heel wat gemors met een lepel.

Bak de pannenkoek tot de bovenkant begint te stollen en draai daarna om. Bak nog even tot ook de onderkant goed bruin is en laat ze afgedekt staan voor zo. Of leg ze op een bord dat je op een pan warm water hebt staan.

Bedek de pannenkoeken naar smaak met vers fruit en andere toppings. Mijn favorieten zijn pannenkoeken met hazelnootpasta, banaan en poedersuiker of met aardbei, amandelschaafsel, slagroom, een bolletje ijs en poedersuiker. Eigenlijk is ieder zoet fruit te gebruiken, dus laat je creativiteit de vrije loop.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit
Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit
Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit
Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit
Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit
Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit
Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens