Makkelijke chili con carne wraps

Makkelijke chili con carne wraps
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Een tijd geleden maakte ik al eens een heerlijke chili con carne met zongedroogde tomaatjes. Deze keer heb ik makkelijke chili con carne wraps gemaakt die echt geweldig smaakten. Deze chili con carne heb je echt zo gemaakt en je hebt er maar een paar kruiden voor nodig.

Ik rolde deze makkelijke chili con carne met geraspte kaas in wraps, een leuke en lekkere manier om dit maaltje te eten. Maar je kan de chili con carne natuurlijk ook zonder de wraps eten. Serveer het dan met wat plakjes stokbrood om er lekker in te dippen. Hier vind je het makkelijke recept, kies zelf maar uit op welke manier je het eet.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 300 gr. rundergehakt
  • 250 gr. gemengde bonen (bv. Bonduelle of Hak)
  • 300 gr. bruine bonen
  • 390 gr. tomaatblokjes (Heinz)
  • 150 gr. mais
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 1 tl. tomatenpuree
  • 1 tl. chilipoeder
  • 1/2 tl. djintan
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. knoflookpoeder
  • 1/2 tl. cacaopoeder
  • sla (beetje ijsbergsla of kropje baby romaine)
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en verpak de wraps bij elkaar in een velletje aluminiumfolie. Giet de bonen in een vergiet en laat deze goed uitlekken.

Pel de ui en snij deze fijn. Verhit een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt en verwarm hier een scheutje olijfolie in. Fruit de ui en snijd ondertussen de rode paprika in reepjes. Voeg de rode paprika samen met de chilipoeder, djintan, paprikapoeder en knoflookpoeder toe aan de ui.

Bak kort aan en voeg daarna het gehakt toe, bak het gehakt rul en voeg hier de tomatenpuree en cacaopoeder aan toe. Schep even goed door elkaar en doe de tomatenblokjes en de uitgelekte bonen erbij. Kruid met wat peper en zout en laat zo'n 20 minuten pruttelen op laag vuur.

Verwarm de laatste tien minuten de in aluminiumfolie verpakte wraps in de oven. Beleg de wraps met de chili con carne, strooi er wat geraspte kaas over en leg er een paar blaadjes sla op. Rol de wraps op, snijd doormidden en serveer ze.

 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Makkelijke chili con carne wraps
Makkelijke chili con carne wraps
Makkelijke chili con carne wraps
Makkelijke chili con carne wraps
Makkelijke chili con carne wraps

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens