Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei

Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei
Hoofdgerecht
5 minuten + 25 minuten oven
4 personen

Traybakes zijn ideaal als je wat restjes in de koelkast hebt liggen en snel iets op tafel wilt zetten. Zo ontstond na een verjaardag deze traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei. Ik deed er nog wat champignons, knoflook en lenteui bij en we hadden een heerlijk maaltje.

Ik ben sowieso dol op traybakes, je ziet ze dan ook regelmatig voorbij komen op Kookidee. Je hoeft er niet veel voor te doen en de oven doet verder al het werk voor je. Zelf hoef je alleen nog op te scheppen en te genieten van een makkelijke en lekkere maaltijd. Wil je deze heerlijke traybake zelf eens proberen dan vind je hieronder het recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gr. aardappelen
  • 200 gr. aspergetips
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 6 lenteuitjes
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • peper
  • grof zeezout
  • rozemarijn

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar. Eventueel kan je deze bedekken met bakpapier maar ik heb dat deze keer niet gedaan.

Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd in gelijke stukken, niet al te groot. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snijd deze in reepjes. Halveer de champignons en snij de lenteuitjes in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en snij eventueel doormidden.

Verdeel alle gesneden aardappelen, de gesneden groenten en de aspergetips over de bakplaat en breek er vier eieren boven. Snijd wat rozemarijn fijn en strooi over de bakplaat. Sprenkel er nog wat olijfolie over en breng op smaak met wat versgemalen peper en grof zeezout.

Schuif de bakplaat 25 minuten in je voorverwarmde oven. Haal de traybake eruit als de aardappeltjes mooi goudbruin zijn en de eieren mooi zijn gestold. Schep de eieren met een spatel van de bakplaat en leg op vier borden, verdeel er de rest van de traybake omheen en serveer.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei
Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei
Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei
Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens