Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei

Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei

Traybakes zijn ideaal als je wat restjes in de koelkast hebt liggen en snel iets op tafel wilt zetten. Zo ontstond na een verjaardag deze traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei. Ik deed er nog wat champignons, knoflook en lenteui bij en we hadden een heerlijk maaltje.

Ik ben sowieso dol op traybakes, je ziet ze dan ook regelmatig voorbij komen op Kookidee. Je hoeft er niet veel voor te doen en de oven doet verder al het werk voor je. Zelf hoef je alleen nog op te scheppen en te genieten van een makkelijke en lekkere maaltijd. Wil je deze heerlijke traybake zelf eens proberen dan vind je hieronder het recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gr. aardappelen
  • 200 gr. aspergetips
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 6 lenteuitjes
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • peper
  • grof zeezout
  • rozemarijn

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar. Eventueel kan je deze bedekken met bakpapier maar ik heb dat deze keer niet gedaan.

Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd in gelijke stukken, niet al te groot. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snijd deze in reepjes. Halveer de champignons en snij de lenteuitjes in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en snij eventueel doormidden.

Verdeel alle gesneden aardappelen, de gesneden groenten en de aspergetips over de bakplaat en breek er vier eieren boven. Snijd wat rozemarijn fijn en strooi over de bakplaat. Sprenkel er nog wat olijfolie over en breng op smaak met wat versgemalen peper en grof zeezout.

Schuif de bakplaat 25 minuten in je voorverwarmde oven. Haal de traybake eruit als de aardappeltjes mooi goudbruin zijn en de eieren mooi zijn gestold. Schep de eieren met een spatel van de bakplaat en leg op vier borden, verdeel er de rest van de traybake omheen en serveer.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei

Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei

Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei

Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens