Mexicaanse panpizza met gehakt, paprika, bonen en kaas

Mexicaanse panpizza met gehakt, paprika, bonen en kaas

Is het nou een wrap, een pizza of iets anders? Ik houd het maar op een Mexicaanse panpizza met gehakt, paprika, bonen en kaas… je moet het beestje toch een naam geven he. Maar hoe je dit gerecht ook noemt, het is heerlijk van smaak en ook nog eens zo gemaakt.

Ik bakte de wraps eerst voor in een koekenpan zodat ze wat steviger en vooral knapperig werden. Daarna doe je de topping erop en wat geraspte kaas waarna het nog een paar minuten in de pan gaat. Het resultaat is een heerlijk snel maaltje dat erg lekker is met een frisse salade. Het makkelijke recept voor deze ‘panpizza’ vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 400 gr. rundergehakt
  • 400 gr. Mexicaanse bonenmix*
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 125 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 125 gr. crème fraiche
  • 150 gr. geraspte belegen kaas
  • 1 zakje Tex Mex kruiden, bv. Santa Maria**
  • chilivlokken

* Bruine bonen, mais en kidneybonen
** Vaak staat erbij dat je water toe moet voegen bij het recept, voor deze panpizza's is dit niet nodig.

Bereidingswijze

Verhit een flinke hapjespan en één of twee koekenpannen op laag vuur zodat deze alvast goed warm kunnen worden.

Snij de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd beide paprika's in acht parten en vervolgens in dunne reepjes, bewaar voor zo. Pel de ui en snipper deze zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje olijfolie in de hete hapjespan en voeg het gehakt, de gesnipperde ui, de stukjes paprika en de Tex Mex kruiden toe. Bak het gehakt rul en bruin.

Bak tussendoor alle wraps in de droge en hete koekenpan(nen) aan één zijde bruin en knapperig. Bewaar de wraps voor zo.

Snijd intussen de onderkant van de prei en de rest van de prei in ringetjes. Laat de bonenmix goed uitlekken en voeg samen met de preiringetjes toe aan de hapjespan, bak een paar minuten mee. Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ook deze nog een minuutje mee, schep alles goed door elkaar.

Leg nu telkens één wrap met de aangebakken zijde aan de bovenkant in een koekenpan. Smeer de bovenkant in met wat crème fraiche en schep hier wat van het gehakt- en bonenmengsel overheen. Strooi er wat geraspte belegen kaas overheen en bak een paar minuten met een deksel op de pan. Je Mexicaanse panpizza is klaar als ook de onderkant bruin en knapperig is en de kaas gesmolten is.

Serveer de panpizza's direct en zet er een lekkere frisse salade bij. Als je ze per twee kan bakken heb je de eerste vier panpizza's zo op tafel staan. Eet smakelijk.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Mexicaanse panpizza met gehakt, paprika, bonen en kaas

Mexicaanse panpizza met gehakt, paprika, bonen en kaas

Mexicaanse panpizza met gehakt, paprika, bonen en kaas

Mexicaanse panpizza met gehakt, paprika, bonen en kaas

Mexicaanse panpizza met gehakt, paprika, bonen en kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens