Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus

Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus
Hoofdgerecht
20 minuten + 15 minuten marineren
4 personen

Laatst moest ik weer eens zelf pindakaas maken omdat de pot leeg was. Ik besloot meteen maar wat extra te maken om ‘s avonds te gebruiken voor een lekkere pindasaus. Er is natuurlijk niets lekkerder dan zelfgemaakte pindasus op je Oosterse wokmaaltijd.

De pindasaus kwam op een heerlijk maaltje met Chinese eiermie, roergebakken groente en heerlijk gemarineerde kippendij. Dit snelle roerbakgerecht is heel makkelijk om te maken en staat echt supersnel op tafel. Ideaal als je zin hebt in iets lekkers maar weinig tijd hebt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. eiermie
  • 1 Chinese kool
  • 1 prei
  • 250 gr. champignons
  • 2 rode uien
  • 1 winterpeen
  • 3 teentjes knoflook
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 2 el. ketjap
  • 2 el. sojasaus
  • 1 tl. sambal oelek
  • wokolie
  • eventueel kroepoek

Ingrediënten pindasaus

  • 6 el. pindakaas
  • 2 of 3 tl. sambal
  • 1 tl. trassie
  • ca. 200 ml. melk
  • scheutje sojasaus
  • 1 el. vers geraspte gember
  • 1 sjalotje
  • 3 teentjes knoflook
  • peper
  • scheutje arachideolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Begin met het marineren van de kip, hiervoor snij je de kippendij eerst in kleine stukjes die je in een schaal of kom doet. Schep hier 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap en een theelepel sambal bij. Snijd 3 teentjes knoflook fijn en voeg toe. Roer goed door elkaar en laat ongeveer een kwartiertje staan.

Zet een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zet ook vast een ruime pan met kokend water op om de eiermie zo in te koken. Zet een steelpannetje klaar op laag vuur om zo de pindasaus in te bereiden.

Snijd intussen voor de roerbakgroenten de Chinese kool in kleine reepjes en de rode ui in grove partjes. Snijd de prei, de champignons en de winterpeen in plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd deze zo klein mogelijk. Hou alles apart voor zo.

Voor de pindasaus snij je de sjalot en teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje arachideolie in de steelpan en bak hier de sjalot en knoflook in aan. Schep hier de pindakaas, de sambal en de trassie bij en doe er een scheutje melk bij. Blijf goed roeren tot de pindasaus wat dunner wordt.

Voeg beetje bij beetje de melk toe tot je de gewenste dikte hebt, blijf regelmatig roeren. Breng verder op smaak met een scheutje sojasaus en roer tot je een mooie pindasaus hebt. Maak hem eventueel iets smeuïger met wat extra arachideolie en kruid eventueel met wat extra peper. Houd de saus warm voor zo, blijf af en toe roeren.

Verhit een scheut wokolie in de warme wok en bak hier de fijn gesneden kip (mét de marinade) een paar minuten in aan. Als de kip mooi bruin begint te worden doe je er de plakjes winterpeen bij, bak nog een paar minuten mee.

Voeg nu de rest van de gesneden groenten toe en bak nog een paar minuten tot de kip mooi mals is en de groente lekker knapperig. Kruid met wat peper en zout en strooi er twee snufjes vijfkruidenpoeder over. Bereid intussen de eiermie en houdt de groente warm in de wok.

Serveer de borden met een portie eiermie, schep daar de roergebakken groente naast én de zelfgemaakte pindasaus. Eventueel doe je er wat kroepoek bij en je heerlijke roerbakmaaltijd is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus
Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus
Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus
Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus
Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus
Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens