Minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei

Minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei
Hoofdgerecht
15 minuten + 90 minuten rijzen + 12 minuten oven
4 personen

Onze zoon van zes vindt het erg leuk om mee te helpen in de keuken. Bij deze minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei kon hij helemaal zelf zijn gang gaan. Ik maakte zelf het pizzadeeg en liet het beleggen aan zoonlief over. Het werd uiteindelijk één groot feest en we hebben volop zitten smullen.

Deze minipizza’s zijn erg makkelijk te maken, zelfs het pizzadeeg zelf maken is goed te doen. Zie je dat niet zitten dan koop je gewoon een pak kant en klaar pizzadeeg. Rol het even tot een bal, verdeel in vieren en rol weer plat. De topping van je pizza’s kan je natuurlijk helemaal zelf verzinnen, wij aten het zoals in onderstaand recept. Serveer er een frisse salade bij.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. bloem (type 00)
  • 6 gr. gedroogde gist
  • 125 ml. handwarm water*
  • 40 ml. olijfolie
  • 1 tl. suiker
  • 1/2 tl. zout

Voor de topping

  • blikje pizzasaus/tomatensaus
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 150 gr. geraspte kaas
  • 100 gr. pancetta
  • 100 gr. Parmaham
  • 4 eieren
  • verse basilicum

* Laat de kraan lopen en houd je hand eronder, zodra je voelt dat het warm wordt heb je handwarm water.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Als je zelf het pizzadeeg maakt moet je ongeveer twee uur van tevoren beginnen. Zo heeft het deeg alle tijd om goed te rijzen. De verhoudingen in dit deeg zijn trouwens iets anders dan in mijn standaardrecept voor zelfgemaakt pizzadeeg.

Zeef de bloem boven een mengkom en voeg hier het zout aan toe, roer alles goed door elkaar en laat staan voor zo. Neem ongeveer 50 ml. handwarm water en los hier de suiker en de gist in op. Maak een kuiltje in je bloemmengsel en giet hier de gistoplossing in, kneed door elkaar tot je een wat kruimelig deeg krijgt.

Voeg beetje bij beetje nog 75 ml. handwarm water en de olijfolie toe tot je een bal deeg hebt die niet meer aan je handen kleeft. Doe de bal in een mengkom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat 90 minuten rijzen op een warme plek.

Maak je het deeg met de keukenmachine dan doe je het bloemmengsel in je mengkom en zet de kneedmessen aan. Giet de gistoplossing erbij en wacht tot het deeg kruimelig wordt. Doe er dan het resterende water en de olijfolie bij en laat kneden tot het deeg niet meer aan de kom blijft plakken. Je ziet op een gegeven moment een bal deeg ronddraaien, dan is het goed. Laat ook deze bal 90 minuten rijzen.

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet twee met bakpapier beklede bakplaten klaar. Pel de uien en snijd in dunne ringetjes, maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in dikke plakken. Zet vast een schaaltje met de geraspte kaas klaar en leg de pancetta en Parmaham klaar.

Verdeel het deeg in vier gelijke porties en rol van elk bolletje een ronde vorm van die een paar milimeter dik is. Smeer in met de pizzasaus en beleg met de pancetta, Parmaham, rode ui en stukjes paprika. Pluk er wat mozzarella over en bestrooi met de geraspte kaas. Breek tenslotte een eitje boven iedere minipizza.

Schuif de ovenplaten in je voorverwarmde oven en zet de temperatuur meteen op 220 graden. Laat de minipizza's 12 minuten bakken en verwissel de platen halverwege. Als het eitje is gestold en de rand mooi bruin is zijn je minipizza's klaar. Snijd wat verse basilicum in reepjes en strooi over de pizza, buon appetito.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei
Minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei
Minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei
Minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei
Minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei
Minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei
Minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei
Minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei
Minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens