Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room

Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room
Hoofdgerecht
25 minuten + 5 minuten oven
4 personen

Dit nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room is lekker snel klaar. Je bereidt alles in één grote pan waarna je deze nog kort in de oven zet om de kaas goed te laten smelten. Binnen een half uurtje kan je al aan tafel!

Dit makkelijke eenpansgerecht is nog lekkerder met wat knapperige ijsbergsla en wat extra tortilla chips. Zet na het bereiden de pan op tafel en laat iedereen zijn eigen maaltje op de borden scheppen. Of eet het gewoon direct uit de pan, net zo makkelijk.

Het makkelijke en lekkere recept voor dit pannetje vind je hieronder. Ideaal voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd hebt en makkelijk wil eten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. rundergehakt
  • 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
  • 300 gr. bonenmix*
  • 200 gr. mais
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 lenteuitjes
  • 150 gr. cheddar, geraspt
  • 100 gr. tortilla chips
  • 125 gr. zure room
  • 150 gr. ijsbergsla
  • olijfolie
  • cajunkruiden**

* Ik koos voor een mix met bruine bonen, kidneybonen en witte bonen.

** Kant en klaar te koop maar ook makkelijk zelf te maken, bekijk hier mijn recept voor cajunkruiden.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een flinke ovenvaste hapjespan op laag vuur en laat de bodem heet worden. Heb je geen ovenvaste hapjespan dan doe je de inhoud van de hapjespan na bereiding in een ovenschaal. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak het gehakt rul met de cajunkruiden. Voeg toe naar smaak, zelf gebruikte ik ongeveer twee theelepels.

Groenten snijden en bakken

Pel de ui en snijd deze in stukjes, voeg toe aan de hapjespan en bak kort mee met het gehakt. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd beide paprika's in kleine blokjes en bak mee in de hapjespan. Laat de bonen uitlekken en doe in de hapjespan. Ook de mais laat je uitlekken en voeg je toe.

Doe er nu de tomatenblokjes bij en roer alles goed om. Laat de gehakt- en groentensaus een paar minuten pruttelen zodat de smaak wat intenser wordt. Snijd intussen de lenteui in ringetjes en bewaar voor zo.

Smelt de kaas

Hierna verdeel je de tortilla chips over de pan. Heb je geen ovenvaste pan dan doe je dit in een ovenschaal. Eventueel kan je de tortilla chips een beetje fijn breken met je handen. Strooi vervolgens de geraspte kaas over de tortilla chips en zet de pan vijf tot tien minuten in de oven. Als de kaas is gesmolten haal je de pan er weer uit.

Verdeel de ijsbergsla over de borden en schep hier het bonenmengsel, tortilla chips en gesmolten kaas bij. Schep er nog wat zure room overheen en strooi er wat van de fijngesneden lenteui over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room
Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room
Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room
Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room
Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room
Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 767 kcal.
  • Vetten 43 gr.
  • Waarvan verzadigd 18 gr.
  • Koolhydraten 49 gr.
  • Waarvan suikers 16 gr.
  • Vezels 15 gr.
  • Eiwitten 36 gr.
  • Zout 2.5 gr.
  • Natrium 1000 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens