Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room

Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room

Dit nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room is lekker snel klaar. Je bereidt alles in één grote pan waarna je deze nog kort in de oven zet om de kaas goed te laten smelten. Binnen een half uurtje kan je al aan tafel!

Dit makkelijke eenpansgerecht is nog lekkerder met wat knapperige ijsbergsla en wat extra tortilla chips. Zet na het bereiden de pan op tafel en laat iedereen zijn eigen maaltje op de borden scheppen. Of eet het gewoon direct uit de pan, net zo makkelijk.

Het makkelijke en lekkere recept voor dit pannetje vind je hieronder. Ideaal voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd hebt en makkelijk wil eten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. rundergehakt
  • 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
  • 300 gr. bonenmix*
  • 200 gr. mais
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 lenteuitjes
  • 150 gr. cheddar, geraspt
  • 100 gr. tortilla chips
  • 125 gr. zure room
  • 150 gr. ijsbergsla
  • olijfolie
  • cajunkruiden**

* Ik koos voor een mix met bruine bonen, kidneybonen en witte bonen.

** Kant en klaar te koop maar ook makkelijk zelf te maken, bekijk hier mijn recept voor cajunkruiden.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een flinke ovenvaste hapjespan op laag vuur en laat de bodem heet worden. Heb je geen ovenvaste hapjespan dan doe je de inhoud van de hapjespan na bereiding in een ovenschaal. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak het gehakt rul met de cajunkruiden. Voeg toe naar smaak, zelf gebruikte ik ongeveer twee theelepels.

Groenten snijden en bakken

Pel de ui en snijd deze in stukjes, voeg toe aan de hapjespan en bak kort mee met het gehakt. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd beide paprika's in kleine blokjes en bak mee in de hapjespan. Laat de bonen uitlekken en doe in de hapjespan. Ook de mais laat je uitlekken en voeg je toe.

Doe er nu de tomatenblokjes bij en roer alles goed om. Laat de gehakt- en groentensaus een paar minuten pruttelen zodat de smaak wat intenser wordt. Snijd intussen de lenteui in ringetjes en bewaar voor zo.

Smelt de kaas

Hierna verdeel je de tortilla chips over de pan. Heb je geen ovenvaste pan dan doe je dit in een ovenschaal. Eventueel kan je de tortilla chips een beetje fijn breken met je handen. Strooi vervolgens de geraspte kaas over de tortilla chips en zet de pan vijf tot tien minuten in de oven. Als de kaas is gesmolten haal je de pan er weer uit.

Verdeel de ijsbergsla over de borden en schep hier het bonenmengsel, tortilla chips en gesmolten kaas bij. Schep er nog wat zure room overheen en strooi er wat van de fijngesneden lenteui over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room'
Afbeelding bij 'Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room'
Afbeelding bij 'Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room'
Afbeelding bij 'Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room'
Afbeelding bij 'Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room'
Afbeelding bij 'Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 767 kcal.
  • Vetten 43 gr.
  • Waarvan verzadigd 18 gr.
  • Koolhydraten 49 gr.
  • Waarvan suikers 16 gr.
  • Vezels 15 gr.
  • Eiwitten 36 gr.
  • Zout 2.5 gr.
  • Natrium 1000 mg.