Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus

Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Na een geslaagde buurt barbecue hadden we nog aardig wat paprika’s en een bak champignons over. Van een vriendin kregen we daarnaast ook nog eens een flinke courgette uit eigen tuin. Ik maakte er deze nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus mee.

Omdat we zoveel groenten hadden besloot ik deze nasi goreng zonder vlees of ei te maken. Deze lekkere roerbakmaaltijd vulde gelukkig genoeg en we hebben er heerlijk van zitten smullen. Hieronder vind je het makkelijke recept, met dank aan Irene voor de groenten uit eigen moestuin!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 flinke courgette (of 2 kleintjes)
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr. champignons
  • vijfkruidenpoeder
  • 3 el. oestersaus
  • sojasaus
  • peper en zout
  • wokolie
  • gebakken uitjes
  • pindasaus*

* Deze keer koos ik voor heel erg makkelijk en gebruikte ik een bakje pindasaus. Heb je wat meer tijd dan vind je hier een lekker pindasaus recept.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hier de rijst in volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat een beetje afkoelen, roer regelmatig even om. Verwarm vast een wok voor op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Borstel de champignons schoon en snijd deze in vieren. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok en roerbak de champignons met wat sojasaus en wat peper. Pel het teentje knoflook en hak goed fijn, voeg toe aan de champignons en roerbak kort mee.

Snijd intussen de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in reepjes en vervolgens in blokjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd in blokjes. Als de champignons mooi bruin worden en beginnen te slinken voeg je de gesneden paprika's en de courgette toe. Kruid met flink wat vijfkruidenpoeder en voeg wat peper en zout toe. Roerbak alles nog zo'n vijf minuten op hoog vuur en roer er dan de oestersaus doorheen.

Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak op hoog vuur nog een paar minuten. Verwarm intussen in een steelpannetje de pindasaus. Schep de nasi goreng op de borden, strooi er wat gebakken uitjes over en bedek tenslotte met een laagje pindasaus.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus
Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus
Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus
Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus
Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus
Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 493 kcal.
  • Vetten 11 gr.
  • Waarvan verzadigd 1 gr.
  • Koolhydraten 82 gr.
  • Waarvan suikers 20 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 12 gr.
  • Zout 2.7 gr.
  • Natrium 1080 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens