Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus

Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus

Na een geslaagde buurt barbecue hadden we nog aardig wat paprika’s en een bak champignons over. Van een vriendin kregen we daarnaast ook nog eens een flinke courgette uit eigen tuin. Ik maakte er deze nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus mee.

Omdat we zoveel groenten hadden besloot ik deze nasi goreng zonder vlees of ei te maken. Deze lekkere roerbakmaaltijd vulde gelukkig genoeg en we hebben er heerlijk van zitten smullen. Hieronder vind je het makkelijke recept, met dank aan Irene voor de groenten uit eigen moestuin!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 flinke courgette (of 2 kleintjes)
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr. champignons
  • vijfkruidenpoeder
  • 3 el. oestersaus
  • sojasaus
  • peper en zout
  • wokolie
  • gebakken uitjes
  • pindasaus*

* Deze keer koos ik voor heel erg makkelijk en gebruikte ik een bakje pindasaus. Heb je wat meer tijd dan vind je hier een lekker pindasaus recept.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hier de rijst in volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat een beetje afkoelen, roer regelmatig even om. Verwarm vast een wok voor op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Borstel de champignons schoon en snijd deze in vieren. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok en roerbak de champignons met wat sojasaus en wat peper. Pel het teentje knoflook en hak goed fijn, voeg toe aan de champignons en roerbak kort mee.

Snijd intussen de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in reepjes en vervolgens in blokjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd in blokjes. Als de champignons mooi bruin worden en beginnen te slinken voeg je de gesneden paprika's en de courgette toe. Kruid met flink wat vijfkruidenpoeder en voeg wat peper en zout toe. Roerbak alles nog zo'n vijf minuten op hoog vuur en roer er dan de oestersaus doorheen.

Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak op hoog vuur nog een paar minuten. Verwarm intussen in een steelpannetje de pindasaus. Schep de nasi goreng op de borden, strooi er wat gebakken uitjes over en bedek tenslotte met een laagje pindasaus.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus

Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus

Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus

Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus

Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus

Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens