Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus

Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus

Na een geslaagde buurt barbecue hadden we nog aardig wat paprika’s en een bak champignons over. Van een vriendin kregen we daarnaast ook nog eens een flinke courgette uit eigen tuin. Ik maakte er deze nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus mee.

Omdat we zoveel groenten hadden besloot ik deze nasi goreng zonder vlees of ei te maken. Deze lekkere roerbakmaaltijd vulde gelukkig genoeg en we hebben er heerlijk van zitten smullen. Hieronder vind je het makkelijke recept, met dank aan Irene voor de groenten uit eigen moestuin!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 flinke courgette (of 2 kleintjes)
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr. champignons
  • vijfkruidenpoeder
  • 3 el. oestersaus
  • sojasaus
  • peper en zout
  • wokolie
  • gebakken uitjes
  • pindasaus*

* Deze keer koos ik voor heel erg makkelijk en gebruikte ik een bakje pindasaus. Heb je wat meer tijd dan vind je hier een lekker pindasaus recept.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hier de rijst in volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat een beetje afkoelen, roer regelmatig even om. Verwarm vast een wok voor op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Borstel de champignons schoon en snijd deze in vieren. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok en roerbak de champignons met wat sojasaus en wat peper. Pel het teentje knoflook en hak goed fijn, voeg toe aan de champignons en roerbak kort mee.

Snijd intussen de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in reepjes en vervolgens in blokjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd in blokjes. Als de champignons mooi bruin worden en beginnen te slinken voeg je de gesneden paprika's en de courgette toe. Kruid met flink wat vijfkruidenpoeder en voeg wat peper en zout toe. Roerbak alles nog zo'n vijf minuten op hoog vuur en roer er dan de oestersaus doorheen.

Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak op hoog vuur nog een paar minuten. Verwarm intussen in een steelpannetje de pindasaus. Schep de nasi goreng op de borden, strooi er wat gebakken uitjes over en bedek tenslotte met een laagje pindasaus.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met courgette, paprika, champignons en pindasaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 493 kcal.
  • Vetten 11 gr.
  • Waarvan verzadigd 1 gr.
  • Koolhydraten 82 gr.
  • Waarvan suikers 20 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 12 gr.
  • Zout 2.7 gr.
  • Natrium 1080 mg.