Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren

Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Laatst maakte ik deze nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren. Een makkelijke en snelle wokmaaltijd die je echt zo hebt gemaakt. Terwijl de rijst staat te koken heb je tijd om de rest te roerbakken. Hierna bak je de rijst nog even mee en je kan aan tafel.

Nog lekkerder is het als je de rijst al een paar uur van tevoren maakt. Zo wordt deze wat droger waardoor deze nog beter te wokken is. Vlak voor het einde breek je er nog wat eieren door. Deze roerbak je nog kort mee. Zo vult deze wokmaaltijd nog meer en krijgt deze extra veel smaak.

Krijg je ook al zin in dit lekkere wokrecept? Dan lees je hieronder hoe je deze makkelijke maaltijd op tafel zet. En hier vind je nog veel meer lekkere wokrecepten voor een doordeweekse dag.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. zilvervliesrijst
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 250 gr. champignons
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 6 bosuitjes
  • 100 gr. taugé
  • 4 eieren
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • wokolie
  • gebakken uitjes, optioneel
  • ketjap manis, optioneel

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op het vuur en breng hierin een flinke laag water aan de kook. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat droogstomen van het vuur af. Als het mogelijk is bereid je de rijst al een aantal uur van tevoren. Zo wordt deze iets droger wat beter is tijdens het roerbakken.

Roerbak de groenten

Verhit een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Pel de ui en knoflook en snijd beiden goed fijn. Doe een scheutje wokolie in de wok en roerbak de ui en knoflook. Snijd intussen de champignons in plakjes of partjes. Voeg direct toe en roerbak mee tot ze beginnen te slinken. Kruid tussendoor met peper, zout en vijfkruidenpoeder.

Snijd de onderkant van de paksoi. Hierna snijd je de stelen in stukjes, het bladgroen snijd je ook en bewaar je voor zo. Voeg de gesneden stelen toe aan de wok en roerbak mee op hoog vuur. Ook van de prei verwijder je het onderste stukje. Halveer de steel nu in de lengte en snijd de prei in halve ringen. Voeg toe en roerbak even mee. Pel vervolgens de rode ui en snijd in partjes. Voeg ook deze toe aan de wok. Doe indien nodig nog wat extra wokolie in de pan.

Maak de nasi goreng af

Schep alles om op hoog vuur en voeg de taugé toe. Breek er vier eieren boven en roerbak mee op hoog vuur. Schep steeds om tot al het ei is gestold en doe er dan de afgekoelde rijst bij. Schep nog een paar minuten om en snijd intussen de bosuitjes in ringetjes. Roer deze er aan het einde samen met het bladgroen van de paksoi doorheen en serveer direct. Breng eventueel op smaak met wat gebakken uitjes en ketjap manix. Eventueel kan je er nog wat kroepoek bij serveren.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren
Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren
Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren
Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren
Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren
Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren
Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren
Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 475 kcal.
  • Vetten 14 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 65 gr.
  • Waarvan suikers 16 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 17 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens