Noedels met paksoi, prei, rode ui, paprika en kippendij met pindasaus

Noedels met paksoi, prei, rode ui, paprika en kippendij met pindasaus

Deze noedels met paksoi, prei, rode ui, paprika en kippendij met pindasaus zijn makkelijk te maken. Het meeste werk zit hem in het snijden van de groenten. Maar dat kan je gewoon doen tijdens het braden van de kip. Als je de noedels kookt roerbak je de groenten kort knapperig.

Je hoeft daarna alleen nog even de pindasaus te maken en je kan aan tafel. Deze kan je natuurlijk kant en klaar kopen. Maar zelf pindasaus maken is net zo makkelijk en veel lekkerder. Serveer de noedels, groenten en kip met wat sambal en gebakken uitjes. Een heerlijk maaltje voor een doordeweekse dag.

Lijkt dit lekkere wokrecept je wel iets? Dan lees je hieronder precies hoe je dit heerlijke maaltje op tafel zet. En zoek je toch liever iets anders dan vind je op Kookidee veel meer lekkere en snelle wokrecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. noedels
  • 300 gr. kippendij
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 tl. sojasaus
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 el. oestersaus
  • 1 el. gembersiroop
  • 1 portie pindasaus
  • gebakken uitjes
  • peper en zout
  • wokolie
  • boter om te bakken

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Zet een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Verwarm ook vast een flinke hapjespan op laag vuur. Breng in een grote kookpan een ruime laag water aan de kook.

Bak de kip

Smelt een klontje boter in de hapjespan. Kruid de kippendij met peper en zout. Zet het vuur wat hoger en bak de kip aan beide kanten dicht. Draai het vuur nu wat lager. Voeg vervolgens de sojasaus, ketjap manis, oestersaus en gembersiroop toe. Beweeg de kip even goed door de pan en draai een paar keer om. Zo trekken de smaken er goed in. Braad de kippendij ongeveer 16 minuten met een deksel op de pan. Zet na zes minuten de noedels op het vuur en kook tien minuten.

Groenten snijden

Pel eerst beide rode uien en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de wok. Roerbak de ui een paar minuten op hoog vuur tot deze glazig en zacht wordt. Snijd intussen de paksoi fijn en voeg toe aan de wok. Hierna snijd je de prei in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes. Roerbak kort mee terwijl je de rode paprika in blokjes snijdt. Tot slot snijd je de rode peper in ringetjes. Doe ook deze in de wokpan. Kruid met peper en zout en voeg indien nodig nog wat olie toe.

Pindasaus en noedels

Bereid tijdens het wokken van de groenten in een steelpannetje de pindasaus. Giet ook de noedels af zodra deze gaar zijn. Verdeel de noedels over de borden en schep hier de groenten op. Haal de kippendij uit de braadpan en verdeel over de borden. Schep er tot slot de pindasaus over en garneer met gebakken uitjes. Breng eventueel verder op smaak met wat sambal.

Een goede gietijzeren wok

Roerbakken gaat het best in een goede gietijzeren wok. Gietijzer geleidt de hitte goed en zorgt ervoor dat alles snel dicht schroeit. Zo blijven de groenten lekker knapperig en behouden ze de meeste smaak.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 528 kcal.
  • Vetten: 25 gr.
    - waarvan verzadigd: 7 gr.
  • Koolhydraten: 40 gr.
    - waarvan suiker: 19 gr.
  • Vezels: 6 gr.
  • Eiwitten: 30 gr.
  • Zout: 2.8 gr. (1120 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Noedels met paksoi, prei, rode ui, paprika en kippendij met pindasaus

Noedels met paksoi, prei, rode ui, paprika en kippendij met pindasaus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens