Noedels met roergebakken groene asperges, shiitake en biefstukreepjes

Noedels met roergebakken groene asperges, shiitake en biefstukreepjes

Toen ik laatst door een oud kookboek bladerde zag ik een lekker roerbakrecept. Ik gaf hier een heel eigen draai aan en een nieuw toprecept was geboren. Deze heerlijke noedels met roergebakken groene asperges, shiitake en biefstukreepjes smaken namelijk geweldig.

Ik roerbakte net zoals in het recept alle ingrediënten afzonderlijk. Aan het einde voegde ik alles bij elkaar en verwarmde het in een lekkere saus. Ik gebruikte wat andere smaakmakers en vooral meer groenten. Het lekkere recept vind je hieronder, deze komt bij ons echt vaker op tafel.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 270 gr. ramen noedels
  • 300 gr. biefstuk
  • 300 gr. groene aspergetips
  • 200 gr. shiitake
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl. sesamzaad
  • 1 tl. sesamolie
  • 1 el. sojasaus
  • 3 tl. rijstazijn
  • 1 el. gembersiroop
  • 3 el. oestersaus
  • peper
  • wokolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verhit vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Zet ook alvast een flinke pan met kokend water op het vuur waar zo de noedels in worden bereid.

Meng in een mengkom een eetlepel sojasaus, een theelepel rijstazijn, een theelepel sesamolie en een theelepel sesamzaadjes door elkaar. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en doe in de mengkom. Roer alles goed door elkaar en laat 15 minuten buiten de koelkast staan.

Snijd de groene aspergetips doormidden en verhit een scheut wokolie in de wok. Roerbak de aspergetips twee minuten op hoog vuur en schep de aspergetips eruit, bewaar in een bak voor zo. Borstel de shiitake schoon, verwijder eventueel het harde uiteinde van de steel en snijd in plakken. Verhit weer wat wokolie in de wok en roerbak de shiitake op hoog vuur met ruim peper twee minuten. Haal uit de wok en doe bij de aspergetips.

Halveer de rode uien en snijd in dikke halve ringen. Verhit weer een scheutje wokolie in de wok en roerbak de rode ui twee minuten op hoog vuur met een theelepel rijstazijn. Doe de roergebakken rode ui bij de aspergetips en de shiitake. Verhit weer een scheutje wokolie en roerbak de biefstukreepjes anderhalve minuut op hoog vuur. Schep uit de wok en doe bij de roergebakken groenten.

Doe nu een eetlepel wokolie, een eetlepel gembersiroop, drie eetlepels oestersaus en een theelepel rijstazijn in de wok. Knijp de teentjes knoflook uit boven de wok en roer de saus op hoog vuur door elkaar. Laat een beetje indikken en doe intussen de noedels in de pan kokend water. De ramen noedels die ik gebruikte hoefden slechts vier minuten te worden gekookt.

Doe de roergebakken groenten en de biefstukreepjes bij de saus in de wok en verwarm op hoog vuur. Schep regelmatig door elkaar en zet het vuur laag zodra alles goed warm is. Giet de noedels af en schep op de borden, doe hier de roergebakken groenten en biefstukreepjes bij. Klaar is je heerlijke Ooosterse maaltijd.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Noedels met roergebakken groene asperges, shiitake en biefstukreepjes'
Afbeelding bij 'Noedels met roergebakken groene asperges, shiitake en biefstukreepjes'
Afbeelding bij 'Noedels met roergebakken groene asperges, shiitake en biefstukreepjes'
Afbeelding bij 'Noedels met roergebakken groene asperges, shiitake en biefstukreepjes'
Afbeelding bij 'Noedels met roergebakken groene asperges, shiitake en biefstukreepjes'
Afbeelding bij 'Noedels met roergebakken groene asperges, shiitake en biefstukreepjes'
Afbeelding bij 'Noedels met roergebakken groene asperges, shiitake en biefstukreepjes'