Noedels met roergebakken groenten, paddenstoelen en omelet

Noedels met roergebakken groenten, paddenstoelen en omelet
Hoofdgerecht
35 minuten
4 personen

In de Delicious. van deze maand stond een lekkere roerbakmaaltijd met o.a. oesterzwammen. Alleen oesterzwammen vond ik niet zo dus heb ik gekozen voor verschillende soorten paddenstoelen die uiteindelijk in mijn wok verdwenen. Ook de groenten uit het recept heb ik niet allemaal gebruikt, vooral omdat ik sugarsnaps niet altijd even lekker vind.

Het resultaat was een heerlijke roerbakmaaltijd met noedels en een lekker pikant gekruide omelet. Voor zoonlief had ik de rode pepers eruit gelaten maar voor onszelf lekker meegebakken, de omelet alleen was eigenlijk al een recept waard en kan met wat brood zo gegeten worden als avondmaaltijd.

Hier lees je het recept zoals ik het uiteindelijk heb bereid, met de paddenstoelen kan je natuurlijk variëren naar eigen smaak. En als je toch liever sugarsnaps hebt laat je de sperziebonen weg en vervang je deze.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 450 gr. paddenstoelen*
  • 250 gr. noedels
  • 200 gr. sperziebonen
  • 200 gr. bimi
  • 6 eieren
  • verse koriander
  • verse gember
  • 1 rode peper
  • sojasaus
  • sesamolie
  • sesamzaadjes
  • wokolie
  • zout

* Ik heb gekozen voor een mix van shiitake, oesterzwammen, cantharellen en kastanjechampignons.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een pan met kokend water op en kook hierin de sperziebonen in 5 minuten beetgaar, voeg de laatste twee minuten de bimi toe aan de pan. Giet de sperziebonen en de bimi af en laat goed droogstomen of uitlekken. Zet ook vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje en snijd ze in kleinere stukken. Bij de shiitakes en champignons snijd je het harde einde van de steel weg waarna je de shiitake in plakjes snijdt. Ook bij de oesterzwammen verwijder je het harde einde waarna je de rest in reepjes snijdt. Verwijder bij de cantharellen eventueel het harde uiteinde.

Verhit wat olie in de wok en roerbak als eerste de bimi en de sperziebonen 5 minuten op hoog vuur, hierna voeg je de paddenstoelenmix toe en roerbak je deze nog een paar minuten mee. Rasp naar smaak de verse gember boven de wok en roerbak deze op laag vuur nog zo'n 2 minuten mee. Zelf houd ik wel van gember en heb ik een stuk ter grootte van de top van mijn duim gebruikt. Zet het vuur uit maar laat alles in de wok.

Zet intussen een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt en zet een grote kookpan op met ruim water. Maak de rode peper schoon door deze in de lengte door te snijden en de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen. Snijd de peper in kleine stukjes en was daarna heel goed je handen. Snijd naar smaak koriander fijn, zelf gebruikte ik ongeveer 6 takjes. Ook de steeltjes kan je meebakken, deze gewoon extra fijn snijden.

Klop in een mengkom de eieren los en voeg de fijngesneden koriander, rode peper en zout naar smaak toe. Roer even goed door elkaar en bak hier twee omeletten van in de koekenpan. Beetje olijfolie verhitten en de helft van het mengsel toevoegen en omdraaien zodra de bovenkant begint te stollen. Dit werkt het makkelijkst door er even een bord op te zetten, de pan om te draaien en daarna de omelet weer in de pan te laten glijden.

Houd de omeletten warm tussen twee borden en kook intussen de noedels gaar. Giet de noedels af en voeg toe aan de wok, zet het vuur onder de wok weer hoog en roerbak nog een paar minuten met een flinke scheut sojasaus, een klein scheutje sesamolie en wat sesamzaadjes.

Rol de omeletten op en snijd in stukjes. Serveer de roergebakken noedels met de groenten en champignons en leg er een paar stukjes omelet bij. Strooi er nog een klein beetje sesamzaad overheen en smullen maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Noedels met roergebakken groenten, paddenstoelen en omelet
Noedels met roergebakken groenten, paddenstoelen en omelet
Noedels met roergebakken groenten, paddenstoelen en omelet
Noedels met roergebakken groenten, paddenstoelen en omelet
Noedels met roergebakken groenten, paddenstoelen en omelet
Noedels met roergebakken groenten, paddenstoelen en omelet
Noedels met roergebakken groenten, paddenstoelen en omelet

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens