Noedels met roergebakken paksoi, shiitake, taugé en gegrilde biefstukreepjes

Noedels met roergebakken paksoi, shiitake, taugé en gegrilde biefstukreepjes

Deze noedels met roergebakken paksoi, shiitake, taugé en gegrilde biefstukreepjes zette ik laatst op tafel. Het is een makkelijke en lekkere wokmaaltijd die je eigenlijk zo hebt gemaakt. Een heerlijke en makkelijke maaltijd voor doordeweeks dus.

De groenten roerbakte ik met wat wokolie en bracht ik daarna verder op smaak met hoisin saus. De biefstukreepjes marineerde ik ook met hoisin saus en grilde ik kort op een hete grillpan. Wil je deze makkelijke roerbakmaaltijd zelf eens maken dan vind je hier mijn recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 300 gr. udon noedels
  • ca. 250 gr. biefstuk
  • 100 gr. shiitake
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 150 gr. taugé
  • 1 rode peper
  • 5 el. hoisin saus
  • sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • verse gember
  • peper en zout
  • sesamzaad
  • gebakken uitjes
  • kroepoek
  • wokolie

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Het lekkerst is het als je de biefstukreepjes van tevoren marineert. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en doe in een mengkom. Doe hier een scheutje sojasaus bij en twee eetlepels hoisin saus. Rasp er ongeveer twee centimeter verse gember boven en hak een teentje knoflook fijn. Doe ook de fijngehakte knoflook en sesamzaad naar smaak erbij en kruid met wat peper en zout. Roer alles goed door elkaar en laat ongeveer een half uurtje intrekken. Heb je minder tijd dan doe je dit gewoon vlak voor je de noedels op zet.

Zet een flinke pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook, hier bereid je zo de noedels in. Verwarm ook vast een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Zet tenslotte een grillpan op laag vuur en laat ook goed heet worden.

Snijd de onderkant van de paksoi en spoel de paksoi even onder de kraan. Snijd de harde delen van de paksoi in reepjes en bewaar het groen voor later. Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de paprika vervolgens in blokjes. Pel de rode ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in stukjes. Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn. Hussel alle gesneden groenten even door elkaar.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit tegelijk een scheutje wokolie in de wok en roerbak de gesneden groenten zo'n vijf minuten op hoog vuur. Snijd intussen de shiitake in plakjes en voeg na vijf minuten toe met wat peper en een scheutje sojasaus. Rol de rode peper tussen je handen en snijd de bovenkant eraf, klop de zaadjes eruit en snijd de helft van de rode peper in ringetjes. Voeg toe aan de wok met twee eetlepels hoisin saus en roerbak kort mee.

Doe nog wat hoisin saus in een kommetje. Leg de reepjes biefstuk op de hete grillpan en laat heel kort dichtschroeien. Bestrijk de bovenkant met een kwastje met wat hoisin saus en draai direct om. Haal meteen van de grillpan af en bewaar de biefstukreepjes voor zo. Bak eventueel in meerdere etappes als het niet in één keer past.

Doe op het laatst het fijngesneden groen van de paksoi en de taugé in de wokpan en roerbak nog een minuutje mee op hoog vuur. Schep de noedels op de borden en schep hier het roerbakmengsel overheen. Verdeel de gegrilde biefstukreepjes over de borden en serveer met wat gebakken uitjes en kroepoek.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Noedels met roergebakken paksoi, shiitake, taugé en gegrilde biefstukreepjes

Noedels met roergebakken paksoi, shiitake, taugé en gegrilde biefstukreepjes

Noedels met roergebakken paksoi, shiitake, taugé en gegrilde biefstukreepjes

Noedels met roergebakken paksoi, shiitake, taugé en gegrilde biefstukreepjes

Noedels met roergebakken paksoi, shiitake, taugé en gegrilde biefstukreepjes

Noedels met roergebakken paksoi, shiitake, taugé en gegrilde biefstukreepjes

Noedels met roergebakken paksoi, shiitake, taugé en gegrilde biefstukreepjes

Noedels met roergebakken paksoi, shiitake, taugé en gegrilde biefstukreepjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens