Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake

Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Laatst aten wij deze noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake. Het is een erg makkelijke maar wel heel smakelijke wokmaaltijd die je lekker snel op tafel hebt gezet. Omdat ik een glutenvrije variant moest maken koos ik voor rijstnoedels.

De speklapjes sneed ik in blokjes en marineerde ik met alleen wat sojasaus, sambal en een beetje suiker. Het vlees krijgt hierdoor een lekker pittige en toch wat zoete smaak, heerlijk met alle andere ingrediënten. Het makkelijke wokrecept vind je hieronder, serveer er eventueel nog wat kroepoek bij en smullen maar.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 225 gr. rijstnoedels*
  • 300 gr. speklapjes
  • 200 gr. groene aspergetips
  • 200 gr. sugar snaps of peultjes
  • 100 gr. shiitake
  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • sojasaus*
  • 1 tl. sambal oelek
  • 1 tl. bruine basterdsuiker
  • sesamzaad
  • peper en zout
  • wokolie

* Omdat ik dit recept glutenvrij moest maken koos ik voor rijstnoedels en glutenvrije sojasaus. Hoeft het niet glutenvrij dan kan je elk ander soort noedels en gewone sojasaus gebruiken.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook voor de noedels. Zet ook vast een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. Hoe heter de wokpan als je begint hoe beter je alle ingrediënten kan roerbakken.

Snijd de speklapjes met een scherp mes in mooie blokjes en doe in een mengkom. Kruid met wat peper en zout en doe er een theelepel sambal, een flinke scheut sojasaus en een theelepel bruine basterdsuiker bij. Schep alles goed door elkaar en verhit intussen een scheutje wokolie in de hete wok.

Pel de teentjes knoflook en de ui en snijd allebei goed fijn. Bak de blokjes spek een paar minuten op hoog vuur en voeg dan de knoflook en ui toe. Schep goed door elkaar en snijd tussendoor de shiitakes in plakjes, voeg toe aan de wok en roerbak een paar minuten mee.

Snijd de onderkant en het slappe groen van de prei en halveer de prei in de lengte, snijd in halve ringetjes. Maak de sugarsnaps schoon door de puntjes eraf te snijden en eventueel draadjes los te trekken. Snijd de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd vervolgens in reepjes.

Voeg de groene aspergetips, prei, gele paprika en sugarsnaps toe aan de wok en schep vijf minuten om op hoog vuur. Bereid tussendoor de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Stort vervolgens in een vergiet, spoel kort af met koud water en schep goed om. Doe terug in de pan en bewaar voor zo.

Roer de laatste minuut nog wat sesamzaad naar smaak door de wok en schep de rijstnoedels op de borden. Schep er de gebakken blokjes speklap, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake overheen en strooi er nog wat sesamzaad over. Serveer eventueel met een bakje kroepoek en je snelle wokmaaltijd is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake
Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake
Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake
Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake
Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake
Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake
Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake
Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens