Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake

Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake

Laatst aten wij deze noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake. Het is een erg makkelijke maar wel heel smakelijke wokmaaltijd die je lekker snel op tafel hebt gezet. Omdat ik een glutenvrije variant moest maken koos ik voor rijstnoedels.

De speklapjes sneed ik in blokjes en marineerde ik met alleen wat sojasaus, sambal en een beetje suiker. Het vlees krijgt hierdoor een lekker pittige en toch wat zoete smaak, heerlijk met alle andere ingrediënten. Het makkelijke wokrecept vind je hieronder, serveer er eventueel nog wat kroepoek bij en smullen maar.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 225 gr. rijstnoedels*
  • 300 gr. speklapjes
  • 200 gr. groene aspergetips
  • 200 gr. sugar snaps of peultjes
  • 100 gr. shiitake
  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • sojasaus*
  • 1 tl. sambal oelek
  • 1 tl. bruine basterdsuiker
  • sesamzaad
  • peper en zout
  • wokolie

* Omdat ik dit recept glutenvrij moest maken koos ik voor rijstnoedels en glutenvrije sojasaus. Hoeft het niet glutenvrij dan kan je elk ander soort noedels en gewone sojasaus gebruiken.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook voor de noedels. Zet ook vast een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. Hoe heter de wokpan als je begint hoe beter je alle ingrediënten kan roerbakken.

Snijd de speklapjes met een scherp mes in mooie blokjes en doe in een mengkom. Kruid met wat peper en zout en doe er een theelepel sambal, een flinke scheut sojasaus en een theelepel bruine basterdsuiker bij. Schep alles goed door elkaar en verhit intussen een scheutje wokolie in de hete wok.

Pel de teentjes knoflook en de ui en snijd allebei goed fijn. Bak de blokjes spek een paar minuten op hoog vuur en voeg dan de knoflook en ui toe. Schep goed door elkaar en snijd tussendoor de shiitakes in plakjes, voeg toe aan de wok en roerbak een paar minuten mee.

Snijd de onderkant en het slappe groen van de prei en halveer de prei in de lengte, snijd in halve ringetjes. Maak de sugarsnaps schoon door de puntjes eraf te snijden en eventueel draadjes los te trekken. Snijd de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd vervolgens in reepjes.

Voeg de groene aspergetips, prei, gele paprika en sugarsnaps toe aan de wok en schep vijf minuten om op hoog vuur. Bereid tussendoor de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Stort vervolgens in een vergiet, spoel kort af met koud water en schep goed om. Doe terug in de pan en bewaar voor zo.

Roer de laatste minuut nog wat sesamzaad naar smaak door de wok en schep de rijstnoedels op de borden. Schep er de gebakken blokjes speklap, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake overheen en strooi er nog wat sesamzaad over. Serveer eventueel met een bakje kroepoek en je snelle wokmaaltijd is klaar.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake

Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake

Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake

Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake

Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake

Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake

Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake

Noedels met speklapjes, sugarsnaps, groene asperge, prei, paprika en shiitake

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens