Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas

Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas

Deze lekkere omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas heb je zo gemaakt. Heerlijk als avondeten maar ook prima geschikt als je toe bent aan een stevige lunch. De gedroogde ham en belegen kaas geven deze omelet nog meer smaak.

Voor mij heeft de perfecte omelet een net niet volledig gestolde bovenkant. De onderkant moet goed gebakken zijn maar de bovenkant nog net een beetje vochtig. Na het bakken klap je de omelet eventueel dubbel en kan die op het bord. Eventueel met een sneetje brood of wat salade maar je kan de omelet ook gewoon los eten.

Het recept voor deze makkelijke en lekkere omelet vind je hieronder. Ideaal als je doordeweeks snel iets op tafel wil zetten. Of voor in het weekend als je zin hebt in een lekkere lunch. En heb je toch liever een andere omelet? Kijk dan eens tussen de vele omelet recepten die op mijn site te vinden zijn.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 eieren*
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 6 lenteuitjes
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • 80 gr. prosciutto crudo
  • scheutje melk
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • boter om te bakken

* Neem 12 eieren als je de omelet als avondeten maakt, voor de lunch heb je genoeg aan 2 eieren per omelet.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de lenteuitjes in ringetjes. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Hierna snijd je de rode paprika in blokjes.

Bak de omelet

Smelt een beetje boter in de koekenpan en bak een kwart van de champignons, rode paprika en lenteuitjes aan. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Tegelijktertijd klop je in een mengkom drie eieren los met een scheutje melk. Als de champignons mooi bruin zijn en beginnen te slinken scheur je wat gedroogde ham boven de pan. Daarna giet je hier het eiermengsel bij.

Bak de onderkant van het ei aan en beweeg de pan zodat het vloeibare eiermengsel zich goed over de pan verdeelt. Wip met een spatel een stukje van de onderkant van je omelet op en houdt de pan een beetje schuin. Zo kan het nog vloeibare deel eronder lopen. Strooi er een deel van de gerapste kaas over en laat smelten.

Serveer direct

Als de bovenkant net nog een beetje vochtig is klap je de omelet dubbel met een spatel en schuif je deze op een bord. Herhaal voor de overige omeletten. Serveer iedere omelet direct. Eventueel met wat salade of een boterham.

Handig!

Koekenpan

Tefal Hero koekenpan
Deze grote koekenpan (Ø 30 cm) heeft een 100% veilige anti-aanbaklaag. Geschikt voor alle warmtebronnen.

Mengkom

Joseph Joseph Nest Mix
Met deze 4-delige set heb je drie mengkommen en een eierscheider ineen. Met handige RVS ei-kraker.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 475 kcal.
  • Vetten: 34 gr.
    - waarvan verzadigd: 17 gr.
  • Koolhydraten: 4 gr.
    - waarvan suiker: 3 gr.
  • Vezels: 2 gr.
  • Eiwitten: 34 gr.
  • Zout: 2.9 gr. (1160 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas

Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas

Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas

Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas

Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas

Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens