Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas

Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
25 minuten
4 personen

Deze lekkere omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas heb je zo gemaakt. Heerlijk als avondeten maar ook prima geschikt als je toe bent aan een stevige lunch. De gedroogde ham en belegen kaas geven deze omelet nog meer smaak.

Voor mij heeft de perfecte omelet een net niet volledig gestolde bovenkant. De onderkant moet goed gebakken zijn maar de bovenkant nog net een beetje vochtig. Na het bakken klap je de omelet eventueel dubbel en kan die op het bord. Eventueel met een sneetje brood of wat salade maar je kan de omelet ook gewoon los eten.

Het recept voor deze makkelijke en lekkere omelet vind je hieronder. Ideaal als je doordeweeks snel iets op tafel wil zetten. Of voor in het weekend als je zin hebt in een lekkere lunch. En heb je toch liever een andere omelet? Kijk dan eens tussen de vele omelet recepten die op mijn site te vinden zijn.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 eieren*
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 6 lenteuitjes
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • 80 gr. prosciutto crudo
  • scheutje melk
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • boter om te bakken

* Neem 12 eieren als je de omelet als avondeten maakt, voor de lunch heb je genoeg aan 2 eieren per omelet.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de lenteuitjes in ringetjes. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Hierna snijd je de rode paprika in blokjes.

Bak de omelet

Smelt een beetje boter in de koekenpan en bak een kwart van de champignons, rode paprika en lenteuitjes aan. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Tegelijktertijd klop je in een mengkom drie eieren los met een scheutje melk. Als de champignons mooi bruin zijn en beginnen te slinken scheur je wat gedroogde ham boven de pan. Daarna giet je hier het eiermengsel bij.

Bak de onderkant van het ei aan en beweeg de pan zodat het vloeibare eiermengsel zich goed over de pan verdeelt. Wip met een spatel een stukje van de onderkant van je omelet op en houdt de pan een beetje schuin. Zo kan het nog vloeibare deel eronder lopen. Strooi er een deel van de gerapste kaas over en laat smelten.

Serveer direct

Als de bovenkant net nog een beetje vochtig is klap je de omelet dubbel met een spatel en schuif je deze op een bord. Herhaal voor de overige omeletten. Serveer iedere omelet direct. Eventueel met wat salade of een boterham.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas
Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas
Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas
Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas
Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas
Omelet met champignons, paprika, lenteui, gedroogde ham en belegen kaas

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 475 kcal.
  • Vetten 34 gr.
  • Waarvan verzadigd 17 gr.
  • Koolhydraten 4 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 2 gr.
  • Eiwitten 34 gr.
  • Zout 2.9 gr.
  • Natrium 1160 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens