Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus

Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus

Laatst maakte ik deze heerlijke omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus. Een heel erg makkelijk en snel te maken Oosters omeletje dat wij als avondeten namen, al kan je het natuurlijk ook als lunchgerecht bereiden. Het kost je ongeveer vijf minuten per omelet, lekker makkelijk voor een doordeweekse dag dus.

Ik kwam op het idee omdat we nog een restje Chinese wokgroente en champignons in de koelkast hadden liggen. Bij wijze van uitzondering was het trouwens een zakje voorgesneden groenten met o.a. taugé, rode paprika, witte kool en prei. Ook wel een keer makkelijk maar je kan als je dat liever hebt ook zelf wat groenten snijden.

Per omelet ben je maar kort bezig. Bak de champignons even aan in wat olie, roerbak de groenten mee en giet er een paar luchtig geklopte eitjes bij. Wij aten deze Oosterse omeletjes zonder iets erbij omdat ze meer dan genoeg vullen. Eventueel kan je er wat brood bij serveren. Zelf deze lekkere omeletten bakken? Hieronder vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 eieren (3 per omelet)
  • 400 gr. Chinese wokgroente*
  • 250 gr. champignons
  • vijfkruidenpoeder
  • 4 el. oestersaus
  • peper en zout
  • olijfolie

* Ik had voorgesneden Chinese wokgroente met taugé, rode paprika, witte kool, prei en sperziebonen. Je kan ook andere groenten gebruiken of deze zelf snijden.

Bereidingswijze

Als je geen voorgesneden groenten gebruikt snijd je alles eerst fijn. Doe de groenten bij elkaar in een mengkom en schep goed door elkaar. Borstel de champignons schoon en snijd in niet al te dunne plakjes, leg de champignons klaar voor zo. Klop in een tweede mengkom drie eieren luchtig los met een flinke snuf vijfkruidenpoeder en wat peper en zout.

Verwarm een flinke koekenpan op laag vuur tot deze goed heet is en verhit hier een scheutje olijfolie in. Zet het vuur wat hoger en bak hier een kwart van de champignons kort in aan, kruid met wat peper en voeg een kwart van de wokgroente toe. Doe er een eetlepel oestersaus bij en schep op hoog vuur een paar minuten door elkaar.

Voeg het eiermengsel toe en laat stollen tot de bovenkant net niet meer vloeibaar is. Kantel de pan af en toe een beetje en wip een randje van de omelet omhoog om het vloeibare deel bovenop naar de bodem te laten lopen. Schuif de omelet op een bord en klap dubbel. Herhaal dit voor de overige omeletten en dien ze direct op.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus

Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus

Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus

Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus

Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens