Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook

Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
25 minuten
4 personen

Ben je op zoek naar een lekkere lunch of makkelijk maaltje ‘s avonds? Deze heerlijke omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook is een echte aanrader. De omelet is erg makkelijk om te maken en smaakt echt geweldig, bovendien is het ook nog eens zo klaar.

Wij aten de omelet ‘s avonds op een verse bruine boterham en hadden hier meer dan genoeg aan. Mocht je de omelet als lunch eten gebruik dan twee eieren per persoon, ‘s avonds zou ik voor drie eieren gaan. Het recept voor deze lekkere omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook vind je hieronder

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 of 12 eieren*
  • melk
  • 200 gr. gerookte zalmfilet
  • 4 el. mayonaise
  • 6 lenteuitjes
  • handje bieslook
  • 2 trostomaten
  • peper en zout
  • boter om te bakken

* Kies twee eieren per persoon voor de lunch, voor grote eters of 's avonds kan je drie eieren per persoon gebruiken.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de plakken gerookte zalm in reepjes en doe deze in een mengkom. Pak een handje bieslook en hak deze goed fijn met een koksmes. Doe de bieslook samen met de mayonaise bij de zalm in de mengkom en schep goed door elkaar, bewaar voor zo.

Verwijder de onderkant van de lenteuitjes en snijd de lenteuitjes vervolgens in ringetjes. Snijd de trostomaten in blokjes en verwijder het vochtige vruchtvlees en de zaadjes. Bewaar de ringetjes lenteui en blokjes trostomaat voor zo.

Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Bak de omeletten vervolgens per stuk. Klop in een tweede mengkom per omelet twee of drie eieren los met wat melk, voeg peper en zout naar smaak toe en roer alles door elkaar.

Smelt wat boter in de koekenpan en verdeel een kwart van de ringetjes lenteui over de bodem. Giet hier het eiermengsel overheen en zet een deksel over de koekenpan. Bak de omelet een paar minuten tot de onderkant goed gestold is en de bovenkant net nog vochtig is.

Schuif de omelet op een boterham en schep wat van het zalmmengsel in het midden. Strooi hier wat blokjes tomaat over en eet de omelet direct op.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook
Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook
Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook
Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook
Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens