Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook

Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook

Ben je op zoek naar een lekkere lunch of makkelijk maaltje ‘s avonds? Deze heerlijke omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook is een echte aanrader. De omelet is erg makkelijk om te maken en smaakt echt geweldig, bovendien is het ook nog eens zo klaar.

Wij aten de omelet ‘s avonds op een verse bruine boterham en hadden hier meer dan genoeg aan. Mocht je de omelet als lunch eten gebruik dan twee eieren per persoon, ‘s avonds zou ik voor drie eieren gaan. Het recept voor deze lekkere omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook vind je hieronder

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 of 12 eieren*
  • melk
  • 200 gr. gerookte zalmfilet
  • 4 el. mayonaise
  • 6 lenteuitjes
  • handje bieslook
  • 2 trostomaten
  • peper en zout
  • boter om te bakken

* Kies twee eieren per persoon voor de lunch, voor grote eters of 's avonds kan je drie eieren per persoon gebruiken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de plakken gerookte zalm in reepjes en doe deze in een mengkom. Pak een handje bieslook en hak deze goed fijn met een koksmes. Doe de bieslook samen met de mayonaise bij de zalm in de mengkom en schep goed door elkaar, bewaar voor zo.

Verwijder de onderkant van de lenteuitjes en snijd de lenteuitjes vervolgens in ringetjes. Snijd de trostomaten in blokjes en verwijder het vochtige vruchtvlees en de zaadjes. Bewaar de ringetjes lenteui en blokjes trostomaat voor zo.

Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Bak de omeletten vervolgens per stuk. Klop in een tweede mengkom per omelet twee of drie eieren los met wat melk, voeg peper en zout naar smaak toe en roer alles door elkaar.

Smelt wat boter in de koekenpan en verdeel een kwart van de ringetjes lenteui over de bodem. Giet hier het eiermengsel overheen en zet een deksel over de koekenpan. Bak de omelet een paar minuten tot de onderkant goed gestold is en de bovenkant net nog vochtig is.

Schuif de omelet op een boterham en schep wat van het zalmmengsel in het midden. Strooi hier wat blokjes tomaat over en eet de omelet direct op.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook'
Afbeelding bij 'Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook'
Afbeelding bij 'Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook'
Afbeelding bij 'Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook'
Afbeelding bij 'Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook'