Omelet met spinazie, champignons, paprika en gesmolten kaas

Omelet met spinazie, champignons, paprika en gesmolten kaas
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Wil je snel een lekker maaltje op tafel zetten dat ook nog eens gezond is? Probeer dan deze lekkere omelet met spinazie, champignons, paprika en gesmolten kaas eens. Heerlijk voor de lunch of als avondeten en ook nog eens makkelijk te maken.

Wij aten deze omelet als avondmaaltijd en gebruikten per persoon drie eieren. Mocht je deze omelet als lunch nemen dan zou ik voor een eitje minder kiezen, ze zijn namelijk erg machtig. Hier vind je het recept voor deze lekkere omelet met spinazie, champignons, paprika en kaas.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 of 12 eieren*
  • 300 gr. bladspinazie
  • 1 rode paprika
  • 6 lenteuitjes
  • 125 gr. champignons
  • 100 gr. belegen kaas, geraspt
  • peterselie, vers of gedroogd
  • peper en zout
  • boter om te bakken
  • 4 boterhammen, optioneel

* Kies drie eieren als je deze omelet als avondmaaltijd neemt, voor de lunch zijn twee eieren genoeg.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een koekenpan op laag vuur, zo kan deze goed warm worden. Je bereidt de omeletten per stuk, dus eventueel kan je twee koekenpannen gebruiken als je sneller klaar wilt zijn.

Verwijder de onderkant van de lenteuitjes en snijd de lenteuitjes vervolgens in ringetjes, hou apart voor zo. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika vervolgens in vier parten, daarna ieder part in drie repen en vervolgens in kleine blokjes. Hou ook de paprika apart voor zo.

Borstel de champignons schoon en snijd vervolgens in dunne plakjes. Wil je snel klaar zijn dan kan je ook een pakje voorgesneden champignons gebruiken. Leg ook de champignons apart voor zo. Gebruik je verse peterselie dan hak je een handje peterselie zo fijn mogelijk met een koksmes.

Smelt per omelet een klein klontje boter in de hete koekenpan. Doe er een kwart van de paprika, lenteui en champignons bij en kruid met wat peper en zout. Bak enkele minuten op hoog vuur en voeg beetje bij beetje een kwart van de bladspinazie toe. Blijf bakken tot de spinazie is geslonken.

Klop ondertussen per omelet in een mengkom drie (of twee) eieren los met een scheutje melk, wat peper en wat zout. Giet het eiermengsel over de het mengsel in de koekenpan en strooi er een kwart van de geraspte kaas en wat peterselie over. Bak de omelet tot de onderkant is gestold, de kaas gesmolten en de bovenkant nog net vloeibaar is. Wip tijdens het bakken de rand van de omelet af en toe omhoog, houd de pan schuin en laat wat van het vloeibare ei onder de omelet lopen.

Als de omelet naar wens is klap je deze dubbel in de koekenpan. Leg een sneetje brood op een bord en schuif de dubbelgeklapte omelet hier bovenop. Herhaal voor de rest van de omeletten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Omelet met spinazie, champignons, paprika en gesmolten kaas
Omelet met spinazie, champignons, paprika en gesmolten kaas
Omelet met spinazie, champignons, paprika en gesmolten kaas
Omelet met spinazie, champignons, paprika en gesmolten kaas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens