Omelet met spinazie, zalm en lenteui

Omelet met spinazie, zalm en lenteui
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
15 minuten
4 personen

Een lekkere omelet gaat er bij ons altijd wel in. Zo ook deze snelle omelet met spinazie, zalm en lenteuitjes die binnen no time op tafel staat. Omdat ik nog wat slagroom over had gebruikte ik dat, maar verwissel gerust met melk als je dat liever hebt.

Je kan deze lekkere spinazie-omelet zowel voor de lunch als ‘s avonds eten, eventueel met een salade of op brood. Ik vond de omelet van zichzelf al vullend genoeg, dus kies afhankelijk van je honger voor twee of drie eieren per persoon. Wil je deze spinazie-omelet zelf maken dan vind je hier het recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 of 12 eieren
  • 300 gr. bladspinazie
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 6 lenteuitjes
  • 100 ml. slagroom
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm alvast een ruime koekenpan op laag vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Snijd de lenteuitjes vast in ringetjes en scheur of snijd de zalm in kleinere stukken, zet apart voor zo.

Bak per omelet een flinke hand bladspinazie kort aan in de olijfolie tot deze net begint te slinken. Doe er wat van de lenteuitjes bij en bak een minuutje mee. Klop intussen twee of drie eieren los met een scheut slagroom en kruid met peper en zout.

Giet het eiermengsel in de pan en bak tot de bovenkant net begint te stollen, roer het eiermengsel tijdens het bakken voortdurend door. Strooi er vlak voor het eind wat stukken zalm en fijngehakte peterselie over en serveer direct. Herhaal voor de overige omeletten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Omelet met spinazie, zalm en lenteui
Omelet met spinazie, zalm en lenteui
Omelet met spinazie, zalm en lenteui
Omelet met spinazie, zalm en lenteui

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens