Omelet met spinazie, zalm en room

Omelet met spinazie, zalm en room

Deze omelet met spinazie, zalm en room heb je zo gemaakt. Erg lekker als je snel een lekkere avondmaaltijd op tafel wil zetten. Al kan je deze makkelijke omelet natuurlijk ook voor de lunch maken. Eventueel kan je dan per omelet een eitje minder gebruiken. Dit hang maar net af van hoeveel honger je hebt.

Je hoeft voor deze omelet niet veel voor te bereiden. De spinazie voeg je rauw toe aan de koekenpan en laat je daarin wat slinken. Hierna voeg je het eiermengsel en de zalm toe. Binnen een paar minuten is je omelet al klaar. Zelf aten we het met wat gegrilde sneetjes witbrood. Krijg je ook al trek? Dan vind je hieronder mijn recept.

Wil je liever een andere omelet? Dan vind je nog veel meer makkelijke omelet recepten op Kookidee.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 eieren
  • 8 boterhammen, optioneel*
  • 400 gr. bladspinazie
  • 200 gr. zalmblokjes of -snippers
  • 6 lenteuitjes
  • ca. 100 ml. slagroom
  • olijfolie
  • peper en zout

* Het is nog lekkerder als je de boterhammen even grilt, bijvoorbeeld casino wit.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en bewaar voor zo. Breek nu per omelet drie eieren boven een mengkom en voeg een scheutje slagroom toe. Kruid met wat peper en zout en roer tot een luchtig mengsel. Roeren kan met een vork of een garde. Eet je de omelet met brood? Grill dan de boterhammen in een broodrooster of contactgrill.

Bak de omelet

Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en zet het vuur middelhoog. Voeg 100 gr. spinazie toe en schep rustig om, de spinazie hoeft niet helemaal te slinken. Voeg na een minuutje het eiermengsel toe en beweeg de pan, zo kan het mengsel goed over de pan worden verdeeld. Strooi er vervolgens de zalmblokjes of -snippers over.

Wip met een spatel de zijkant van de stollende omelet omhoog en houd je pan een beetje schuin. Zo stroomt het nog vloeibare eiermengsel onder de omelet en stolt dit ook. Als de bovenkant net nog een beetje vloeibaar is strooi je er wat lenteui over. Klap nu de omelet dubbel en schuif op een bord, eventueel met wat gegrild brood.

Serveer iedere omelet direct en herhaal alles voor de overige omeletten. Kruid de omelet op het bord met nog wat extra peper en zout. Eventueel kan je nog wat fijngehakte peterselie of bieslook over de omelet strooien.

Handige tips bij deze omelet

Bak je zelf ook graag een lekkere omelet? Dan heb je misschien iets aan deze handige tips. Van een goede koekenpan tot broodroosters en contactgrills om snel je boterhammen te grillen.

Koekenpan

Deze koekenpan van GreenPan is lekker ruim en heeft een keramische anti-aanbaklaag. Ook geschikt voor inductie.

Broodrooster

Met een geroosterde boterham is deze omelet nog veel lekkerder. Bekijk hier de top 10 broodroosters.

Contactgrill

Met een contactgrill kan je naast boterhammen nog veel meer grillen. Bekijk hier de top 10 contactgrills.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 654 kcal.
  • Vetten: 38 gr.
    - waarvan verzadigd: 12 gr.
  • Koolhydraten: 35 gr.
    - waarvan suiker: 7 gr.
  • Vezels: 4 gr.
  • Eiwitten: 38 gr.
  • Zout: 3.45 gr. (1380 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Omelet met spinazie, zalm en room

Omelet met spinazie, zalm en room

Omelet met spinazie, zalm en room

Omelet met spinazie, zalm en room

Omelet met spinazie, zalm en room

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens