Omelet met spinazie, zalm en room

Omelet met spinazie, zalm en room
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
4 personen

Deze omelet met spinazie, zalm en room heb je zo gemaakt. Erg lekker als je snel een lekkere avondmaaltijd op tafel wil zetten. Al kan je deze makkelijke omelet natuurlijk ook voor de lunch maken. Eventueel kan je dan per omelet een eitje minder gebruiken. Dit hang maar net af van hoeveel honger je hebt.

Je hoeft voor deze omelet niet veel voor te bereiden. De spinazie voeg je rauw toe aan de koekenpan en laat je daarin wat slinken. Hierna voeg je het eiermengsel en de zalm toe. Binnen een paar minuten is je omelet al klaar. Zelf aten we het met wat gegrilde sneetjes witbrood. Krijg je ook al trek? Dan vind je hieronder mijn recept.

Wil je liever een andere omelet? Dan vind je nog veel meer makkelijke omelet recepten op Kookidee.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 eieren
  • 8 boterhammen, optioneel*
  • 400 gr. bladspinazie
  • 200 gr. zalmblokjes of -snippers
  • 6 lenteuitjes
  • ca. 100 ml. slagroom
  • olijfolie
  • peper en zout

* Het is nog lekkerder als je de boterhammen even grilt, bijvoorbeeld casino wit.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en bewaar voor zo. Breek nu per omelet drie eieren boven een mengkom en voeg een scheutje slagroom toe. Kruid met wat peper en zout en roer tot een luchtig mengsel. Roeren kan met een vork of een garde. Eet je de omelet met brood? Grill dan de boterhammen in een broodrooster of contactgrill.

Bak de omelet

Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en zet het vuur middelhoog. Voeg 100 gr. spinazie toe en schep rustig om, de spinazie hoeft niet helemaal te slinken. Voeg na een minuutje het eiermengsel toe en beweeg de pan, zo kan het mengsel goed over de pan worden verdeeld. Strooi er vervolgens de zalmblokjes of -snippers over.

Wip met een spatel de zijkant van de stollende omelet omhoog en houd je pan een beetje schuin. Zo stroomt het nog vloeibare eiermengsel onder de omelet en stolt dit ook. Als de bovenkant net nog een beetje vloeibaar is strooi je er wat lenteui over. Klap nu de omelet dubbel en schuif op een bord, eventueel met wat gegrild brood.

Serveer iedere omelet direct en herhaal alles voor de overige omeletten. Kruid de omelet op het bord met nog wat extra peper en zout. Eventueel kan je nog wat fijngehakte peterselie of bieslook over de omelet strooien.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Omelet met spinazie, zalm en room
Omelet met spinazie, zalm en room
Omelet met spinazie, zalm en room
Omelet met spinazie, zalm en room
Omelet met spinazie, zalm en room

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 654 kcal.
  • Vetten 38 gr.
  • Waarvan verzadigd 12 gr.
  • Koolhydraten 35 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 38 gr.
  • Zout 3.45 gr.
  • Natrium 1380 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens