Omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado

Omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
4 personen

Ik kook de hele week heel wat recepten en soms springt een maaltijd er echt bovenuit. Deze omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado bijvoorbeeld. Een super makkelijk gerechtje dat je zowel in de middag als ‘s avonds kan eten. Bovendien heb je deze omelet wraps ook nog eens zo gemaakt.

De omeletten maak ik met alleen ei en wat melk, eventueel kan je er nog wat kruiden aan toevoegen. Daarna bedek je de omelet met de rest van de ingrediënten en rol je ze op, veel makkelijker kan ik het niet maken. Het snelle recept vind je hieronder, heerlijk met een frisse salade.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 of 12 eieren
  • 200 gr. gerookte zalmfilet
  • 2 avocado's
  • 100 gr. babyspinazie
  • roomkaas, bv. Philadelphia naturel
  • verse bieslook
  • melk
  • peper en zout
  • boter om te bakken

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm alvast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Halveer de avocado's in de lengte door met een scherp mes rondom de pit te snijden. Draai beide helften van elkaar en steek een scherp mes in de pit. Draai een beetje en wrik de pit uit de avocado. Lepel de avocado uit de schil en snijdt in reepjes, zet apart voor zo.

Neem een handje bieslook en hak dit goed fijn, zet klaar voor zo. Leg de plakjes zalmfilet vast naast elkaar op een bord zodat je ze zo makkelijk kan pakken. Bak de omeletten nu per stuk.

Klop per omelet steeds twee of drie eieren los in een mengkom, smelt een beetje boter in de koekenpan en bak hier een omelet van. Zodra de bovenkant net begint te stollen draai je de omelet om en bak je deze maximaal nog een halve minuut. Schuif de omelet op een bord en maak direct de volgende.

Smeer iedere omelet in met wat roomkaas en verdeel de babyspinazie over het midden. Leg wat plakjes gerookte zalm in het midden en doe hier wat avocado op. Strooi er wat fijngehakte bieslook over en rol de omelet wrap strak op, kruid met wat peper en zout.

Snijd de omeletwraps doormidden en serveer met wat sla. Zelf vond ik een salade van babyspinazie met avocado, appel en tomaat er heel goed bij passen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado
Omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado
Omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens