Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij

Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
25 minuten
4 personen

Zoek je een makkelijke en lekkere maaltijd voor doordeweeks? Probeer dan deze snelle omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij eens. Je hebt dit maaltje namelijk zo gemaakt  en het smaakt nog eens erg lekker ook. Ideaal als je snel iets lekkers en gezonds wilt eten.

De kippendij bak je gewoon in de wok waarna je de spinazie en champignons meebakt. Tussendoor maak je een paar eenvoudige omeletjes waartussen je alles rolt. Binnen 25 minuten kan je aan tafel en heb je een lekker en gezond maaltje. Het makkelijke recept vind je hieronder, probeer maar eens.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 eieren
  • ca. 200 gr. kippendij
  • 600 gr. bladspinazie
  • 250 gr. champignons
  • 1 ui
  • wat melk
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een wok op middelhoog vuur zodat deze goed heet wordt. Snijd de kippendij in blokjes en kruid met wat peper en zout. Verhit een scheutje wokolie in de wok en roerbak de kippendij een paar minuten. Pel intussen de ui en snijd in stukjes, voeg toe aan de kip en bak kort mee. Borstel tussendoor de champignons schoon en snijd in plakjes.

Als de kippendij mooi goudbruin is doe je de champignons erbij. Roerbak de champignons met wat extra peper en voeg als ze beginnen te slinken beetje bij beetje de bladspinazie toe. Als de spinazie slinkt voeg je weer een nieuw handje spinazie toe. Draai het vuur wat lager en houd warm voor zo, schep af en toe om.

In de tussentijd klop je twee eieren los in een mengkom met een klein scheutje melk en wat peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hier een omelet in met het eiermengsel. Zodra de bovenkant net niet meer vloeibaar is schuif je de omelet op een bord of snijplank. Bedek met het spinaziemengsel en rol de omelet op. Snijd de omeletwrap met spinazie, champignons en kippendij eventueel doormidden.

Kruid de omelet met wat fijngehakte bladpeterselie en dien direct op. Herhaal dit voor de overige drie omeletten, direct uit de pan zijn ze namelijk het allerlekkerst.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij
Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij
Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij
Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij
Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens