Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij

Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij

Zoek je een makkelijke en lekkere maaltijd voor doordeweeks? Probeer dan deze snelle omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij eens. Je hebt dit maaltje namelijk zo gemaakt  en het smaakt nog eens erg lekker ook. Ideaal als je snel iets lekkers en gezonds wilt eten.

De kippendij bak je gewoon in de wok waarna je de spinazie en champignons meebakt. Tussendoor maak je een paar eenvoudige omeletjes waartussen je alles rolt. Binnen 25 minuten kan je aan tafel en heb je een lekker en gezond maaltje. Het makkelijke recept vind je hieronder, probeer maar eens.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 eieren
  • ca. 200 gr. kippendij
  • 600 gr. bladspinazie
  • 250 gr. champignons
  • 1 ui
  • wat melk
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm een wok op middelhoog vuur zodat deze goed heet wordt. Snijd de kippendij in blokjes en kruid met wat peper en zout. Verhit een scheutje wokolie in de wok en roerbak de kippendij een paar minuten. Pel intussen de ui en snijd in stukjes, voeg toe aan de kip en bak kort mee. Borstel tussendoor de champignons schoon en snijd in plakjes.

Als de kippendij mooi goudbruin is doe je de champignons erbij. Roerbak de champignons met wat extra peper en voeg als ze beginnen te slinken beetje bij beetje de bladspinazie toe. Als de spinazie slinkt voeg je weer een nieuw handje spinazie toe. Draai het vuur wat lager en houd warm voor zo, schep af en toe om.

In de tussentijd klop je twee eieren los in een mengkom met een klein scheutje melk en wat peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hier een omelet in met het eiermengsel. Zodra de bovenkant net niet meer vloeibaar is schuif je de omelet op een bord of snijplank. Bedek met het spinaziemengsel en rol de omelet op. Snijd de omeletwrap met spinazie, champignons en kippendij eventueel doormidden.

Kruid de omelet met wat fijngehakte bladpeterselie en dien direct op. Herhaal dit voor de overige drie omeletten, direct uit de pan zijn ze namelijk het allerlekkerst.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij

Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij

Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij

Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij

Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens