Opperdoezer Ronde en worstjes uit de oven met gestoofde snijboontjes

Opperdoezer Ronde en worstjes uit de oven met gestoofde snijboontjes
Hoofdgerecht
15 minuten + 30 minuten oven
4 personen

Veel mensen vinden de Opperdoezer Ronde een van de lekkerste aardappeltjes. Zelf ben ik ook een liefhebber van deze lekkere aardappel die alleen in Opperdoes verbouwd wordt. Ik maakte laatst Opperdoezer Ronde en worstjes uit de oven met gestoofde snijboontjes, een snelle en vooral erg lekkere maaltijd.

Het grote voordeel van de Opperdoezer Ronde is dat je deze gewoon lekker met schil en al eet. Je schraapt hem even schoon en ze kunnen de pan of oven in. Deze aardappel wordt nog steeds vooral met de hand gerooid en is een echte delicatesse. Hieronder vind je mijn recept, je kan dit natuurlijk ook met een andere aardappelsoort maken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. Opperdoezer Ronde (of andere aardappelen)
  • 150 ml. groentebouillon
  • 600 gr. snijbonen
  • 2 rode uien
  • 8 chipolata worstjes
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • klontje boter

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet alvast een bakplaat klaar, het liefst zonder bakpapier.

Schrap de aardappeltjes schoon en snijd in gelijke kleine stukken, verdeel ze over de bakplaat. Pel de rode uien, snijd in vieren en vervolgens in plakjes. Strooi de stukjes rode ui over de bakplaat. Snijd de chipolata worstjes in stukjes en verdeel ook deze over de bakplaat.

Besprenkel ruim met olijfolie, strooi er wat peper en grof zeezout over en schuif 30 minuten in de oven. Haal halverwege even uit de oven en schep alles goed door elkaar.

Maak intussen de snijbonen schoon en zet vast een pannetje groentebouillon op. Snijd de snijbonen in kleine stukjes en spoel even af onder de kraan. Pel de teentjes knoflook en hak zo klein mogelijk. Smelt een klontje boter in een voorverwarmde hapjespan en bak de knoflook hier kort in aan, voeg de snijbonen toe en bak vijf minuten mee. Doe er 150 ml. groentebouillon bij en laat nog tien minuten stoven met de deksel op de pan.

Serveer de aardappeltjes met stukjes worst uit de oven en schep hier de gestoofde snijbonen bij.

 

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Opperdoezer Ronde en worstjes uit de oven met gestoofde snijboontjes
Opperdoezer Ronde en worstjes uit de oven met gestoofde snijboontjes
Opperdoezer Ronde en worstjes uit de oven met gestoofde snijboontjes
Opperdoezer Ronde en worstjes uit de oven met gestoofde snijboontjes
Opperdoezer Ronde en worstjes uit de oven met gestoofde snijboontjes
Opperdoezer Ronde en worstjes uit de oven met gestoofde snijboontjes

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens