Ovenschotel met rijst, groenten, champignons en kaas

Ovenschotel met rijst, groenten, champignons en kaas
Hoofdgerecht
20 minuten + 15 minuten oven
4 personen

Deze lekkere ovenschotel met rijst, groenten, champignons en kaas moet je echt eens proberen. De rijst ovenschotel is namelijk makkelijk te maken en smaakt echt heerlijk. Bovendien ben je met deze schotel ook nog eens weinig tijd kwijt. Wat wil je nog meer?

Ik gebruik zelf bijna nooit rijst in een ovenschotel. En dat terwijl het echt een heel erg lekkere combinatie is. Ik moet dit toch maar eens iets vaker doen. Omdat dit recept zo makkelijk is kan je dit prima op een doordeweekse dag maken. Eventueel bereid je in de middag alles voor, kan het ‘s avonds in de oven.

Krijg je ook al trek? Dan vind je hieronder het makkelijke recept voor deze ovenschotel met rijst. Wil je toch liever iets anders? Kijk dan eens bij de andere recepten voor ovenschotels op Kookidee.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. rijst*
  • 125 gr. kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gr. kaas
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om in te vetten

* Ik koos voor zilvervliesrijst, maar kies vooral de rijst die je zelf lekker vindt.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af en roer even los met een vork. Laat daarna wat droogstomen met het deksel van de pan. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 220 graden. Zet een ovenschaal van ca. 30 x 20 cm klaar, vet deze in met een beetje boter of olie.

Bak de groenten en champignons

Zet een hapjespan op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan, voeg de knoflook toe maar laat het vuur laag. Pel de ui en rode ui en snijd deze in stukjes. Voeg toe aan de hapjespan en bak mee op laag vuur.

In de tussentijd snijd je de courgette in vier stukken. Maak er hierna dikke reepjes van en voeg deze toe aan de hapjespan. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg nog wat olijfolie toe en zet het vuur hoger. Schep alles goed om en snijd intussen de prei in ringetjes. Voeg ook deze toe aan de hapjespan.

Verwijder nu de bovenkant van de rode paprika. Haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd de paprika in stukjes. Voeg samen met de gesneden champignons toe aan de pan. Schep nog een paar minuten om op hoog vuur.

Maak de ovenschotel

Doe de rijst in de ingevette ovenschaal. Verdeel hier de gebakken groenten en champignons over. Strijk een beetje glad en strooi de geraspte kaas er overheen. Schuif de ovenschaal nu in het midden van je voorverwarmde oven. Bak de ovenschotel met rijst nog ongeveer 15 minuten tot de kaas is gesmolten.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Ovenschotel met rijst, groenten, champignons en kaas
Ovenschotel met rijst, groenten, champignons en kaas
Ovenschotel met rijst, groenten, champignons en kaas
Ovenschotel met rijst, groenten, champignons en kaas
Ovenschotel met rijst, groenten, champignons en kaas
Ovenschotel met rijst, groenten, champignons en kaas
Ovenschotel met rijst, groenten, champignons en kaas
Ovenschotel met rijst, groenten, champignons en kaas

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 429 kcal.
  • Vetten 16 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 47 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 17 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens