Pannenkoek met roomkaas, gerookte zalm en bieslook

Pannenkoek met roomkaas, gerookte zalm en bieslook

Dol op hartige pannenkoeken? Probeer dan zeker deze pannenkoek met roomkaas, gerookte zalm en bieslook eens. Zowel warm uit de pan als afgekoeld smaken deze pannenkoeken heerlijk. Bijvoorbeeld voor het avondeten maar ook ideaal als stevige lunch.

Met het recept hieronder maak je ongeveer twaalf pannenkoeken. Zelf hadden we er aan twee per persoon genoeg. De hoeveelheid gerookte zalm die ik heb aangehouden is dan ook voor twee pannenkoeken per persoon. Wil je alle twaalf de pannenkoeken met gerookte zalm? Kies dan voor 300 gram.

De pannenkoeken die je overhoudt (zonder de zalm natuurlijk) neem je gewoon de volgende dag. Gewoon met wat poedersuiker of bijvoorbeeld met verse aardbeien. Je kan ze gewoon opwarmen in een droge hete koekenpan. Of je eet ze gewoon koud. Nog meer inspiratie nodig? Dan vind je hier nog veel meer pannenkoek recepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gr. bloem
  • 900 ml. melk
  • 4 eieren
  • 200 gr. gerookte zalmfilet
  • roomkaas, naturel (bv. Philadelhpia)
  • verse bieslook
  • 4 lenteuitjes
  • zout
  • boter om te bakken

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Bereid de pannenkoeken kort van tevoren en houd deze warm. Dit kan je doen tussen twee borden die je op een pan heet water hebt staan. Je kan ze ook prima warm houden in de oven. Zet deze dan op 50°C en leg de pannenkoeken op een bord.

Maak het beslag

Maak eerst het beslag door 400 gram bloem in een mengkom te doen. Roer en een snufje zout doorheen en voeg de helft van de melk toe. Roer tot een glad mengsel met de garde en voeg daarna stuk voor stuk de eieren toe. Roer ieder ei goed door het beslag voor je het volgende ei toevoegt. Hierna roer je er de rest van de melk doorheen tot je een mooi en dun beslag over hebt gehouden.

Tip: maak het beslag iets van tevoren en laat een tijdje staan. De pannenkoeken worden hierdoor nog lekkerder.

Bak de pannenkoeken

Verhit een goede pannenkoekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Smelt hier een beetje boter in en voeg een flinke saus- of soeplepel beslag toe. Draai de pan direct voorzichtig rond en verdeel het beslag over de bodem. Bak een minuutje en controleer met een spatel of de onderkant mooi gestold is. Draai de pannenkoek hierna om en bak ook de andere kant.

Herhaal dit voor alle pannenkoeken. Omdraaien doe ik altijd als de bovenkant net niet meer vochtig is. Dan hoef je niet iedere keer de onderkant van de pannenkoek te controleren. Ik wip de pannenkoeken zelf altijd om met een dunne lange spatel. Ben je een echte pro dan keer je ze natuurlijk in de lucht.

Beleg de pannenkoeken

Snijd een handje verse bieslook fijn. De lenteuitjes snijd je hierna in ringetjes. Vervolgens smeer je de warme of afgekoelde pannenkoeken in met de roomkaas. Doe dit naar smaak, lekker dik of juist dun. Strooi hier de fijngehakte bieslook over en verdeel daarna de gerookte zalm over de pannenkoeken.

Strooi er tot slot de ringetjes lenteui overheen en serveer de pannenkoeken direct. Eventueel kan je de zalm nog een beetje kruiden met peper en zout. Zelf vind ik dat niet echt nodig.

Iets voor jou?

Pannenkoeken spatel

Pannenkoeken spatel
Met deze pannenkoeken en omelet spatel draai je iedere pannenkoek en omelet makkelijk om.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 836 kcal.
  • Vetten: 36 gr.
    - waarvan verzadigd: 14 gr.
  • Koolhydraten: 83 gr.
    - waarvan suiker: 13 gr.
  • Vezels: 4 gr.
  • Eiwitten: 41 gr.
  • Zout: 3.1 gr. (1240 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pannenkoek met roomkaas, gerookte zalm en bieslook

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens