Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas

Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas

Zin in een lekkere hartige pannenkoek? Probeer dan deze pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas eens. Die smaakt namelijk heerlijk en vult ook nog eens erg goed. Ideaal voor een stevige lunch. Of bijvoorbeeld voor het avondeten.

Veel mensen eten een pannenkoek alleen zoet. En als ze al hartig kiezen is het vaak spek en kaas. Zelf probeer ik juist graag de meest rare pannenkoeken. Al is de ene geslaagder dan de ander. Zelf gaan wij vaak naar Theehuis Rhijnauwen. In Utrecht dé plek voor de lekkerste pannenkoeken. Maar ook thuis maak ik soms hartige exemplaren.

Het recept hieronder is daar een mooi voorbeeld van. Deze hartige pannenkoek was erg lekker en voor herhaling vatbaar. En wil je toch liever iets anders op je pannenkoek? Kijk dan bij de andere pannenkoek recepten op mijn site.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 pannenkoeken)

  • 100 gr. bloem
  • 225 ml. melk
  • snufje zout
  • 1 ei

Voor erop:

  • 100 gr. taugé
  • 100 gr. ontbijtspek
  • 250 gr. champignons, gesneden
  • 1 rode ui
  • 100 gr. kaas, geraspt
  • boter om te bakken

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Maak eerst het beslag voor de pannenkoeken. Doe de bloem en een snufje zout in een mengkom. Giet er de helft van de melk bij en klop door elkaar. Breek er het ei boven en roer er helemaal doorheen. Hierna doe je er de rest van de melk bij. Klop tot een glad beslag en laat rusten.

Snijd de ingrediënten

In de tussentijd kan je de rest van de ingrediënten vast klaarmaken. Als je hele champignons gebruikt snijd je deze in plakjes. Met een eiersnijder is dit zo gedaan. Eventueel koop je ze gesneden en al. De rode ui pel je en snijd je daarna in iets dikke ringen. Gebruik je voor de kaas een stuk uit de koelkast? Dan rasp je deze boven een bakje.

Bak de hartige pannenkoeken

Bak hierna de pannenkoeken en serveer deze direct uit de pan. Dan zijn ze echt het allerlekkerst. Smelt wat boter in een goed hete koekenpan. Bak hierin wat plakjes ontbijtspek, ringen rode ui, champignons en taugé in aan. Als de champignons beginnen te slinken voeg je een flinke soeplepel beslag toe. Zwenk de pan zodat het beslag goed uit kan lopen.

Bak de pannenkoek nu tot de bovenkant net niet meer vloeibaar is. Schuif met een spatel voorzaichtig tussen de pannenkoek en de bodem. Als de pannenkoek goed los is draai je deze om. Strooi er nu wat kaas over en bak nog kort tot de kaas smelt. Haal de pannenkoek uit de pan en bak de volgende.

Iets voor jou?

Eiersnijder

Westmark Eiersnijder
Niet alleen voor het snijden van eieren, ook je champignons heb je zo in plakjes gesneden. Kan in de vaatwasser.

Mengkom Joseph Jopseph

Joseph Joseph Nest
In deze 4-delige set vind je drie mengkommen en een eierscheider. Met RVS ei-kraker op iedere kom.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 465 kcal.
  • Vetten: 31 gr.
    - waarvan verzadigd: 9 gr.
  • Koolhydraten: 23 gr.
    - waarvan suiker: 4 gr.
  • Vezels: 3 gr.
  • Eiwitten: 19 gr.
  • Zout: 1.6 gr. (640 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas

Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas

Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas

Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens