Pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneel

Pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneel

Waar ik zelf verzot ben op hartige pannenkoeken bak ik voor mijn vriendin altijd een stapeltje pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneel. En ik moet toegeven dat ik er zelf ook altijd een paar van neem, de combinatie is namelijk erg lekker. Niet voor niets vind je ze op bijna iedere menukaart van een pannenkoekenrestaurant.

Pannekoeken maak ik trouwens altijd zelf met meestal niet meer dan wat bloem, melk en eieren. Net zo makkelijk als een pak pannenkoekenmix en ook nog eens stukken goedkoper. Heb je ook zin in deze lekkere pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneel dan vind je hieronder het makkelijke recept. Lekker als avondeten of gewoon tussendoor, al kan je dan eventueel de helft minder bakken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gr. bloem
  • 3 eieren
  • 900 ml. melk
  • snufje zout
  • 2 appels
  • rozijnen
  • kaneel
  • boter om te bakken

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Doe 400 gram bloem met een flinke snuf zout in een ruime mengkom en voeg hier de helft van de melk aan toe. Meng goed door elkaar met een garde of handmixer tot alle klontjes zijn verdwenen. Breek per stuk de eieren boven de mengkom en roer door het beslag. Doe er tot slot de rest van de melk bij en meng er goed doorheen. Laat het beslag ongeveer 15 minuten staan, hier worden je pannenkoeken echt lekkerder door.

Verwarm een paar minuten voor je begint te bakken de pannenkoekenpan alvast voor op laag vuur. Zorg ervoor dat je pan door en door heet is zodat ook je eerste pannenkoek meteen lukt. Het mislukken van de eerste pannenkoek komt namelijk meestal doordat de pan nog niet heet genoeg is.

Snijd met een scherp mes een paar flinterdunne plakjes appel af. Zelf doe ik dit per pannenkoek zodat de appel geen kans krijgt bruin te kleuren. Snijd de appel zodra je de vorige pannenkoek hebt omgedraaid, zo kan je aan één stuk doorbakken.

Verhit een klein beetje boter in de hete koekenpan en kantel de pan zodat deze zich over de bodem verdeelt. Schep er met een soeplepel het beslag in en kantel de pan nogmaals om het beslag gelijk over de pan te verdelen. Verdeel er meteen wat plakjes appel en een handje rozijnen over en druk met een spatel zachtjes in het nog vochtige beslag. Zo blijft alles op zijn plek als je de pannenkoek zo omdraait.

Zodra het beslag aan de bovenkant net niet meer vochtig is draai je de pannenkoek om met een spatel. Schud eerst eventueel voorzichtig met de pan zodat de pannenkoek loskomt van de bodem. Bak de pannenkoek nog een minuutje en schuif voorzichtig uit de pan. Herhaal dit voor alle pannenkoeken.

Dien de pannenkoeken zo snel mogelijk op en strooi er naar smaak kaneel over. Eventueel kan je er ook nog wat poedersuiker of stroop overheen doen. Houd je nog pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneel over dan kan je deze de volgende dag in een droge hete koekenpan weer verwarmen.

Wil je alle pannenkoeken allemaal in één keer bakken? Zet dan een groot bord op een pan heet water en leg daar je versgebakken pannenkoeken op. Leg er een omgekeerd bord bovenop en je pannenkoeken blijven heerlijk warm.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneel

Pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneel

Pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneel

Pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneel

Pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneel

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens