Pannetje bonen met champignons, mais, gehakt, Tex Mex kruiden en kaas

Pannetje bonen met champignons, mais, gehakt, Tex Mex kruiden en kaas
Hoofdgerecht
20 minuten
4 personen

Dit lekkere pannetje bonen met champignons, mais, gehakt, Tex Mex kruiden en kaas is binnen 20 minuten gemaakt. Een ideaal eenpansgerecht dus als je een drukke dag hebt gehad en snel klaar wil zijn in de keuken. En het is nog eens heel erg lekker ook.

Ik koos voor een paar potten gemengde bonen maar je kan natuurlijk ook andere bonen kiezen. Het gehakt bakte ik met lekkere Tex Mex kruiden waarna ik de rest van de ingrediënten in de pan deed. Nog wat verse peterselie en gesmolten kaas erbij en smullen maar. Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. rundergehakt
  • 750 gr. gemengde bonen*
  • 300 gr. mais
  • 250 gr. champignons
  • olijfolie
  • Tex Mex kruiden**
  • verse peterselie
  • jong belegen kaas
  • peper en zout

* Ik koos voor twee potten bonen met o.a. kidneybonen, lima bonen, witte bonen en kikkererwten.

** Ik gebruikte de Taco Seasoning Mix Original van Santa Maria. Je kan ook zelf een Mexicaanse kruidenmix maken met bijvoorbeeld naar smaak paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, gemberpoeder en wat zout en peper.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Stort de bonen en de mais in een vergiet en laat even uitlekken. Verhit vast een flinke hapjespan op laag vuur en laat goed heet worden. Verwarm een scheutje olijfolie en bak het gehakt rul met wat peper, zout en Tex Mex kruiden naar smaak. Zelf gebruikte ik een half zakje waarbij ik de aanwijzingen op de verpakking naast me neerlegde. Gewoon met het gehakt meebakken dus.

Borstel intussen de champignons schoon en snijd in stukken of plakjes. Voeg toe aan het gehakt en bak de champignons een paar minuten mee. Voeg vervolgens de uitgelekte bonen en mais toe en schep regelmatig om, verwarm tot ook de bonen goed verwarmd zijn. Hak intussen een handje peterselie fijn en meng de laatste minuut nog even door het pannetje bonen.

Schep de bonen met de champignons, mais en gehakt op borden of in kommen. Rasp er een flinke laag kaas overheen en strooi er tot slot nog een beetje fijngehakte peterselie over. Je bonen met champignons, mais, gehakt, Tex Mex kruiden en kaas zijn klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pannetje bonen met champignons, mais, gehakt, Tex Mex kruiden en kaas
Pannetje bonen met champignons, mais, gehakt, Tex Mex kruiden en kaas
Pannetje bonen met champignons, mais, gehakt, Tex Mex kruiden en kaas
Pannetje bonen met champignons, mais, gehakt, Tex Mex kruiden en kaas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens