Pannetje bruine bonen met gehakt, rode paprika en kaas

Pannetje bruine bonen met gehakt, rode paprika en kaas

Bruine bonen eten wij niet heel erg vaak, erg jammer want ze zijn niet alleen lekker maar ook nog eens zo klaar. Zo ook dit makkelijke pannetje bruine bonen met gehakt, rode paprika en kaas dat je echt zo op tafel hebt staan. Een makkelijk en lekker maaltje dat vooral bij zoonlief in de smaak viel. Toch maar eens vaker wat blikken bruine bonen in huis halen dus!

Wij aten dit pannetje bruine bonen trouwens zonder iets erbij maar ik kan me indenken dat je dat liever wel hebt. Kook er dan gewoon wat rijst bij en roer dat er vlak voor het opdienen doorheen. Verder heb je voor dit recept eigenlijk niet veel nodig en dat maakt het ideaal voor een snelle en gezonde maaltijd als je eens wat minder tijd hebt.

Wil je wat varieëren dan kan je de helft van de bruine bonen vervangen door bijvoorbeeld kapucijners of kidneybonen. De geraspte kaas kan je eventueel vervangen door plukjes mozzarella die je er vlak voor het opdienen over verdeelt. Het recept voor het makkelijke pannetje bruine bonen met gehakt, rode paprika en kaas vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. gehakt, half-om-half
  • 800 gr. bruine bonen
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr. jong belegen kaas
  • 1 el. tomatenpuree
  • 1 groentebouillonblokje
  • gerookte paprikapoeder (pimentón)
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • 250 gr. rijst, optioneel*

* Wij aten dit pannetje bruine bonen zo, eventueel kan je rijst toevoegen als je dit net te weinig vindt.

Bereidingswijze

Giet de bruine bonen in een vergiet en laat goed uitlekken. Verwarm intussen een flinke hapjespan voor op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes, pel ook de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak het gehakt samen met de ui en knoflook rul. Kruid het tussendoor met het gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak.

Snijd intussen de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika vervolgens in reepjes. Als het gehakt mooi bruin is geworden voeg je de reepjes rode paprika toe en bak je deze kort mee. Doe nu de uitgelekte bruine bonen en de tomatenpuree erbij en roer alles goed door elkaar. Verkruimel het bouillonblokje boven de hapjespan en roer alles goed door elkaar met een klein scheutje water.

Zet een deksel op de hapjespan en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur, roer tussendoor af en toe even om. Snijd een handje peterselie fijn en rasp er vlak voor het opdienen nog de kaas overheen. Roer de kaas door de bruine bonen tot deze is gesmolten en strooi er dan de fijngehakte peterselie overheen.

Wil je dit pannetje bruine bonen met gehakt, rode paprika en kaas met rijst eten? Bereid de rijst dan zodra je het pannetje 15 minuten laat pruttelen. Roer de rijst er daarna doorheen of dien apart op.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pannetje bruine bonen met gehakt, rode paprika en kaas

Pannetje bruine bonen met gehakt, rode paprika en kaas

Pannetje bruine bonen met gehakt, rode paprika en kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens