Pannetje bruine bonen met mais, paprika, krieltjes en gebakken spekjes

Pannetje bruine bonen met mais, paprika, krieltjes en gebakken spekjes
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Dit pannetje bruine bonen met mais, paprika, krieltjes en gebakken spekjes heb je zo gemaakt. De krieltjes hoef je alleen maar kort voor te koken. Hierna kan alles bij elkaar in één hapjespan. Binnen een half uurtje kan je al aan tafel. Een ideaal gerecht dus voor als je snel klaar wil zijn.

Ik gebruikte conserven voor de bonen, mais, erwtjes en paprika. Ik heb altijd wel een paar blikken in huis voor noodgevallen. En bij dit lekkere pannetje komen deze goed van pas. Ook gebruikte ik nog wat verse worteltjes, een ui en knoflook. Als smaakmaker had ik genoeg aan wat uienpoeder en knoflookpoeder.

Lijkt dit makkelijke pannetje je wel wat? Dan vind je het makkelijke recept hieronder. En als je nog meer inspiratie zoekt staan hier nog meer lekkere pannetjes.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. krieltjes
  • 125 gr. spekreepjes
  • 400 gr. Mexico melange (Bonduelle)
  • 400 gr. bruine bonen
  • 200 gr. worteltjes
  • 1 grote ui
  • teentje knoflook
  • knoflookpoeder
  • rozemarijn, gedroogd of vers
  • uienpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Halveer de krieltjes, kook deze 10 minuten met schil. Stort in een vergiet en laat uitlekken. Zet intussen een flinke hapjespan op laag vuur en laat deze goed heet worden.

Pel de ui en snijd deze met een scherp koksmes goed fijn. Pel ook de knoflook en hak fijn. De worteltjes snijd je vervolgens in dunne plakjes. Doe de spekreepjes in de hapjespan en bak deze een paar minuten. Als er wat bakvet in de pan zit voeg je de gesneden ui, knoflook en worteltjes toe. Bak een paar minuten mee en doe er dan de krieltjes bij. Kruid met flink wat uienpoeder en knoflookpoeder. Voeg naar smaak de rozemarijn toe.

Doe vervolgens de bruine bonen en de 'Mexico melange' in het vergiet en laat uitlekken. Voeg toe aan de hapjespan en kruid met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over en verhit nog een paar minuten, schep regelmatig om. Is alles warm? Dan is je pannetje bruine bonen met mais, paprika, krieltjes en gebakken spekjes klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pannetje bruine bonen met mais, paprika, krieltjes en gebakken spekjes
Pannetje bruine bonen met mais, paprika, krieltjes en gebakken spekjes
Pannetje bruine bonen met mais, paprika, krieltjes en gebakken spekjes
Pannetje bruine bonen met mais, paprika, krieltjes en gebakken spekjes

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 452 kcal.
  • Vetten 13 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 53 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 17 gr.
  • Eiwitten 18 gr.
  • Zout 2.3 gr.
  • Natrium 920 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens