Pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas

Pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas

Ik ben dol op makkelijke gerechten die zo gemaakt zijn. Dit heerlijke pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas is daar één van. Je hebt deze lekkere maaltijd namelijk zo gemaakt, binnen een half uur kan je aan tafel.

Het grote voordeel van dit makkelijke éénpansgerecht is dat je bijna geen afwas hebt. Je bereidt namelijk alles in een hapjespan, hooguit pak je even een koekenpan zonder anti-aanbaklaag om het gehakt te rullen. Tijdens het bereiden snijd je de ingrediënten en klaar ben je. Dit lekkere pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas viel trouwens ook erg in de smaak bij onze zoon. Uit eigen ervaring kan ik je dus zeggen dat dit een kidsproof recept is.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 800 gr. bruine bonen (ca. 500 gr. uitgelekt)
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr. rundergehakt
  • 150 gr. geraspte jong belegen kaas
  • paprikapoeder
  • tomatenketchup
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Stort de bruine bonen in een vergiet en laat goed uitlekken. Verhit vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Heb je een hapjespan met anti-aanbaklaag dan kan je het gehakt ook met de ui en knoflook aanbakken in een koekenpan. Doe daarna in de hapjespan en ga verder met de rest van het recept.

Pel de uien en snijd deze goed fijn. Pel ook de teentjes knoflook en hak fijn met een scherp koksmes. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook hier kort in aan tot het bruin begint te worden. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met een flinke snuf paprikapoeder, een scheut tomatenketchup, peper en zout. Rul het gehakt tot het net bruin is.

Snijd tussendoor de paprika's in stukjes. Snijd eerst de bovenkant eraf en verwijder daarna de zaadlijsten en zaadjes. Snijd in repen en vervolgens in kleine blokjes. Bak de gesneden prpika kort mee in de hapjespan. Verwijder de onderkant en groene delen van de prei en halveer de prei in de lengte. Snijd vervolgens in dikke hsalve ringen. Bak ook de gesneden prei kort mee in de hapjespan.

Borstel vervolgens de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak ook de champignons kort mee in de hapjespan en kruid tussendoor met wat extra peper en zout. Voeg de uitgelekte bruine toe en verwarm terwijl de alles goed omschept. Tot slot strooi je de geraspte kaas erover en roer je alles door tot de kaas is gesmolten.

Serveer je pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas aan tafel of schep alles op borden. Eet smakelijk!

Iets voor jou?

BK hapjespan 28cm

Deze BK hapjespan met deksel is groot genoeg voor dit lekkere pannetje bonen.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 558 kcal.
  • Vetten: 30 gr.
    - waarvan verzadigd: 13 gr.
  • Koolhydraten: 28 gr.
    - waarvan suiker: 9 gr.
  • Vezels: 14 gr.
  • Eiwitten: 34 gr.
  • Zout: 2.2 gr. (880 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas

Pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas

Pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas

Pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas

Pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas

Pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens