Pappardelle met gehakt, tomatensaus, veldsla en Parmezaanse kaas

Pappardelle met gehakt, tomatensaus, veldsla en Parmezaanse kaas

Laatst maakte ik pappardelle met gehakt, tomatensaus, veldsla en Parmezaanse kaas. De tomatensaus is makkelijk zelf te maken en moet je een tijdje op laten staan. In de tussentijd kan je dan de verse groenten snijden die je later door de saus doet. Zelf liet ik de saus alleen al 20 minuten pruttelen, maar hoe langer hoe beter.

Hierna bak je eerst de champignons en het gehakt. Vervolgens bak je kort de groenten mee waarna je de saus toevoegt. De pappardelle kook je en roer je daarna door de tomatensaus. Ook dit laat je nog een tijdje pruttelen op het vuur. Zo trekt de saus goed in de pasta en krijgt je maaltje nog meer smaak. Serveer tot slot met wat veldsla en vers gerapte Parmezaanse kaas. Zo heb je zonder vele moeite een heerlijke Italiaanse pastamaaltijd.

Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept. Je kan in plaats van pappardelle natuurlijk ook een andere pasta gebruiken. En zoek je nog meer inspiratie? Dan vind je hier nog veel meer makkelijke pasta recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pappardelle
  • 300 gr. gehakt, half-om-half
  • 800 gr. tomatenblokjes, uit pak
  • 70 gr. tomatenpuree
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl. suiker
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. bospeen
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 80 gr. veldsla
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Begin met het bereiden van de tomatensaus. Pel de ui en de teen knoflook en hak beiden goed fijn. Zet een steelpannetje op het vuur en verhit een laagje olijfolie. Voeg de ui toe en bak deze glazig, hierna doe je er de knoflook en tomatenpuree bij. Verhit een paar minuten en schep alles goed door elkaar. Vervolgens doe je er de tomatenblokjes, een theelepel suiker en een klein scheutje water bij. Breng voorzichtig aan de kook en laat hierna 20 minuten pruttelen met een deksel op de pan. Kruid naar smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

Snijd de groenten

In de tussentijd snijd je met een koksmes de groenten. Snijd de bospeen in dunne plakjes of reepjes. Verwijder de onderkant en het groen van de prei en halveer de prei in de lengte. Snijd er vervolgens halve ringetjes van. De courgette snijd je in blokjes. Doe alle groenten in een vergiet en spoel onder de koude kraan, laat uitlekken.

Bereid de rest

Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Zet een flinke hapjespan op het vuur en verhit een scheutje olijfolie. Bak de champignons tot ze zijn geslonken en voeg dan het gehakt toe aan de hapjespan. Bak het gehakt rul en kruid met wat peper en zout. Hierna voeg je de gesneden groenten toe en schep je alles door elkaar. Rasp er wat Parmezaanse kaas boven en schep nogmaals om. Doe er nu de tomatensaus uit het steelpannetje bij en schep alles goed om.

Breng in een grote pan een ruime laag water aan de kook. Bereid de pappardelle zoals aangegeven op de verpakking. Zelf koos ik voor verse pappardelle die je maar vier minuten hoeft te koken. Giet de pappardelle af en schep om met wat olijfolie, fijn geraspte Parmezaanse kaas en een beetje vers gemalen peper. Laat kort staan en doe de pappardelle dan bij de saus in de hapjespan. Schep alles goed om en laat nog tien minuten staan op laag vuur, schep af en toe om.

Serveren

Schep de pappardelle met de saus op vier borden. Verdeel de veldsla hier naast en sprenkel wat olijfolie over de sla. Maal er nog een beetje peper over en rasp vervolgens naar smaak de Parmezaanse kaas over de pasta. Ook hier sprenkel je nog een klein beetje olijfolie over en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pappardelle met gehakt, tomatensaus, veldsla en Parmezaanse kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 663 kcal.
  • Vetten 27 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 64 gr.
  • Waarvan suikers 17 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 34 gr.
  • Zout 1.6 gr.
  • Natrium 640 mg.