Pasta met allerlei geroosterde groenten en zalm uit de oven

Pasta met allerlei geroosterde groenten en zalm uit de oven
Hoofdgerecht
15 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Laatst hadden wij een flinke barbecue waarbij we het een en ander over hielden. Met al deze restanten maakte ik de pasta met geroosterde groenten en zalm uit de oven. Een heerlijk gerecht waarbij bijna alles uit de oven komt, alleen de pasta moet je nog even koken.

Zo hadden we o.a. boterzachte maiskolven met boter en zout, gevulde portobello’s met Parmezaanse kaas een heerlijke knoflooktomaten. Alles moest even lang in de oven en was dus supermakkelijk te maken. Het lekkere recept vind je hieronder, kies wat je lekker vindt en smullen maar.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. pasta
  • 2 moten zalm
  • 1 trostomaat
  • 2 takjes rozemarijn
  • verse basilicum
  • peper
  • grof zeezout
  • olijfolie

Knoflooktomaten

  • 4 trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • grof zeezout
  • Italiaanse kruiden
  • 6 takjes rozemarijn

Gegrilde paprika

  • 2 paprika's
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Gevulde portobello's

  • 4 portobello's
  • Parmezaanse kaas
  • peper
  • grof zeezout
  • olijfolie

Maiskolven

  • 4 maiskolven
  • klontje roomboter
  • grof zeezout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een grote bakplaat klaar. Zet ook vast een pan ruim water op het vuur en breng aan de kook, hier bereid je zo de pasta in.

Pak een ovenschaal en leg hier de moten zalm in. Snijd een trostomaat in plakjes en verdeel de tomaat over de zalm. Kruid de zalm met peper en zout en sprenkel er flink wat olijfolie overheen. Leg op ieder stuk zalm een takje rozemarijn en laat staan voor zo. Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking, zorg dat deze ongeveer klaar is als ook de oventijd voorbij is.

Bereid alle groenten voor en verdeel deze over de bakplaat, de maiskolven leg je verpakt in aluminiumfolie op het rooster. Hieronder vind je de beschrijving voor ieder component, zo kan je zelf kiezen welke je gaat maken.

Knoflooktomaten

Pel de twee tenen knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de trostomaten in vier parten en verdeel deze over de bakplaat, zorg dat beide platte zijden bovenaan zitten. Druk in ieder snijvlak een plakje knoflook, in totaal dus twee per tomaatpartje. Kruid met wat peper, grof zeezout en Italiaanse kruiden en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de takjes rozemarijn over de tomaat.

Gegrilde paprika

Snijd de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd iedere paprika in acht parten en ieder part in drie repen. Verdeel de repen paprika over de bakplaat waarbij de gladde kant boven ligt. Kruid met peper, grof zeezout en Italiaanse kruiden en sprenkel er wat olijfolie overheen.

Gevulde portobello's

Draai de stelen uit de portobello's en leg ze met de open kant naar boven. Kruid de portobello's met flink wat peper en een beetje grof zeezout. Rasp er nu flink wat Parmezaanse kaas boven en sprenkel er tenslotte nog wat olijfolie overheen.

Maiskolven met boter en grof zeezout

Leg vier stukken aluminiumfolie klaar waarin je de maiskolven zo verpakt. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven en leg iedere maiskolf op een stuk aluminiumfolie. Snijd de roomboter in dunne blokjes en verdeel over de maiskolven. Gooi er flink wat grof zeezout over en vouw ieder vel aluminiumfolie dicht.

Grillen

Zorg dat het ovenrooster op de onderste positie zit, zet hier de ovenschaal met de zalm op. Leg de ingepakte maiskolven ook op het rooster met de dichtgeklapte kanten aan de bovenkant. Schuif de bakplaat met de knoflooktomaten, rode paprika en de portobello's in de oven op de middelste positie of eentje hoger als dit niet uitkomt met de ovenschaal.

Laat de bakplaat met de groenten, de maiskolven en de zalm 20 minuten garen in de oven. Schep de bereide pasta op de borden en verdeel de knoflooktomaten, de gegrilde paprika en de portbello's naast de pasta. Snipper wat verse basilicum en strooi over de knoflooktomaten en paprika, sprenkel er nog wat olijfolie over.

Snijd de moten zalm doormidden en leg naast de pasta. Vouw voorzichtig de pakjes met de maiskolven open en leg de kolven op de borden, giet de gesmolten boter uit het aluminiumfolie over de kolven.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pasta met allerlei geroosterde groenten en zalm uit de oven
Pasta met allerlei geroosterde groenten en zalm uit de oven
Pasta met allerlei geroosterde groenten en zalm uit de oven
Pasta met allerlei geroosterde groenten en zalm uit de oven
Pasta met allerlei geroosterde groenten en zalm uit de oven
Pasta met allerlei geroosterde groenten en zalm uit de oven
Pasta met allerlei geroosterde groenten en zalm uit de oven

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens