Pasta met broccoliroosjes, champignons in roomsaus en gegrilde zalm

Pasta met broccoliroosjes, champignons in roomsaus en gegrilde zalm
Hoofdgerecht
20 minuten
4 personen

Verse pasta vind ik vele malen lekkerder dan gedroogde pasta. En aangezien het meestal ook nog eens een stuk sneller klaar is staat er bij ons vaak verse pasta op het menu. Zo kan je in weinig tijd toch een heerlijk maaltje op tafel zetten.

Deze verse pasta met broccoliroosjes, champignons in roomsaus en gegrilde zalm is daar geen uitzondering op. In nog geen 20 minuten heb je een lekkere maaltijd op tafel staan die niet alleen snel maar ook nog eens heel lekker is. Het recept vind je hieronder, eet smakelijk.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 grote stronk broccoli
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 350 gr. verse pasta (bv. spaghetti, tagliatelle of tagliolini)
  • 4 zalmfilets
  • 150 ml. kookroom
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 3 takjes rozemarijn
  • Parmezaanse kaas

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een grillpan en een hapjespan op laag vuur. Zet ook een kookpan met een laagje kokend water én een grote pan met ruim kokend water klaar.

Snijd de roosjes van de broccoli en probeer deze zo klein mogelijk te houden. Snijd de champignons in plakjes en ris de rozemarijn van de takjes en hak deze goed fijn.

Kook de broccoliroosjes zo'n 6 minuten in een laagje kokend water en spoel in een vergiet onder de koude kraan. Doe ze terug in de pan en laat op laag vuur zonder water weer warm worden. Schep af en toe om zodat ze niet aanbranden.

Bak terwijl de broccoli staat te koken de champignons een paar minuten met wat peper, zout en de helft van de rozemarijn in de hapjespan. Als de champignons zijn gebakken voeg je de kookroom toe en roert alles even door elkaar. Laat op laag vuur langzaam wat indikken en hou apart voor zo.

Kook intussen ook de pasta in ruim kokend water in zo'n 4 minuten gaar en spoel in een vergiet onder de koude kraan. Doe de pasta terug in de pan met een scheutje olijfolie en hussel door elkaar, zet terug op laag vuur zodat de pasta weer warm wordt.

Smeer de zalm in met olijfolie en bestrooi met wat peper, zout en de rest van de rozemarijn. Bak de zalm in zo'n 2 tot 3 minuten per kant op de hete grillpan. De buitenkant mag krokant worden, de binnenkant moet lekker zacht blijven.

Serveer de pasta met de broccoliroosjes, schep er wat champignons over en leg er een lekker stuk zalmfilet naast. Rasp er eventueel nog wat parmezaanse kaas over en giet nog een klein scheutje olijfolie over de pasta.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pasta met broccoliroosjes, champignons in roomsaus en gegrilde zalm
Pasta met broccoliroosjes, champignons in roomsaus en gegrilde zalm
Pasta met broccoliroosjes, champignons in roomsaus en gegrilde zalm
Pasta met broccoliroosjes, champignons in roomsaus en gegrilde zalm
Pasta met broccoliroosjes, champignons in roomsaus en gegrilde zalm
Pasta met broccoliroosjes, champignons in roomsaus en gegrilde zalm

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens