Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie

Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie

Deze pasta met courgette, zalm en veldsla en basilicum-tomaatjes in olijfolie maakte ik laatst. Het is een heerlijk en authentiek Italiaans recept dat je heel snel hebt gemaakt. Met slechts een paar ingrediënten bereid je een lekker pastagerecht dat toch vol smaak zit. Wij hebben er echt van zitten smullen.

De courgette bak je iets van tevoren zodat deze wat af kan koelen. Daarna bereid je de pasta en zalm en maak je de tomaatjes met basilicum. Je serveert het gerecht enigszins afgekoeld met rucola en Parmezaanse kaas. De rucola kan je eventueel vervangen door veldsla. De tomaatjes zijn ook als bijgerecht erg lekker.

Het makkelijke recept vind je hieronder. En als je toch liever iets anders maakt vind je hier nog veel meer pasta recepten. Hopelijk smaakt het jou net zo als ons. Buon appetito!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. farfalle
  • 2 courgettes
  • moot zalm, ca. 300 gr.
  • 400 gr. cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gr. rucola
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • Italiaanse kruiden
  • verse basilicum

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de courgette in dikke plakken en vervolgens in repen. Hierna snijd je de courgette in blokjes. Laat een tijdje staan in een vergiet. Pel intussen twee teentjes knoflook. Zet een grote hapjespan op het vuur en verhit hierin een laagje olijfolie. Voeg de tenen knoflook in hun geheel toe en doe er de courgette bij. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak.

Bak de courgette tot deze een beetje begint te kleuren. Rasp er heel fijn Parmezaanse kaas over en schep door elkaar. Haal de pan van het vuur en laat staan voor zo.

Snijd in de tussentijd de moot zalm in blokjes. Probeer ze ongeveer net zo groot als de courgetteblokjes te snijden. Zet een koekenpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Haal de teentjes knoflook uit de pan met courgette en doe in de koekenpan. Doe er de in blokjes gesneden zalm bij en kruid met peper en zout. Bak de zalm ongeveer vier minuten op middelhoog vuur en schep steeds om. Haal de teentjes knoflook eruit en schep de blokjes zalm door de courgette.

Maak de tomaatjes en pasta

Zet nu een grote pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de farfalle zoals aangegeven op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat een minuutje uitlekken. Schep om met wat olijfolie en voeg dan toe aan de courgette en zalm. Schep alles goed door elkaar.

Als de pasta kookt maak je de basilicum-tomaatjes in olijfolie. Snijd de tomaatjes in vieren en doe in een kom. Neem een handje verse basilicum en hak deze fijn met een scherp koksmes. Doe de basilicum bij de tomaatjes en doe er ruim olijfolie en grof zeezout bij. Schep goed om en bewaar voor zo.

Serveer de farfalle

Verdeel de rucola over vier borden. Sprenkel er ruim olijfolie over en rasp er grof Parmezaanse kaas over. Schep er vervolgens de farfalle met courgette en zalm over. Verdeel tot slot de basilicum-tomaatjes in olijfolie over de borden. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 591 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 52 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 34 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.