Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie

Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Deze pasta met courgette, zalm en veldsla en basilicum-tomaatjes in olijfolie maakte ik laatst. Het is een heerlijk en authentiek Italiaans recept dat je heel snel hebt gemaakt. Met slechts een paar ingrediënten bereid je een lekker pastagerecht dat toch vol smaak zit. Wij hebben er echt van zitten smullen.

De courgette bak je iets van tevoren zodat deze wat af kan koelen. Daarna bereid je de pasta en zalm en maak je de tomaatjes met basilicum. Je serveert het gerecht enigszins afgekoeld met rucola en Parmezaanse kaas. De rucola kan je eventueel vervangen door veldsla. De tomaatjes zijn ook als bijgerecht erg lekker.

Het makkelijke recept vind je hieronder. En als je toch liever iets anders maakt vind je hier nog veel meer pasta recepten. Hopelijk smaakt het jou net zo als ons. Buon appetito!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. farfalle
  • 2 courgettes
  • moot zalm, ca. 300 gr.
  • 400 gr. cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gr. rucola
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • Italiaanse kruiden
  • verse basilicum

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de courgette in dikke plakken en vervolgens in repen. Hierna snijd je de courgette in blokjes. Laat een tijdje staan in een vergiet. Pel intussen twee teentjes knoflook. Zet een grote hapjespan op het vuur en verhit hierin een laagje olijfolie. Voeg de tenen knoflook in hun geheel toe en doe er de courgette bij. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak.

Bak de courgette tot deze een beetje begint te kleuren. Rasp er heel fijn Parmezaanse kaas over en schep door elkaar. Haal de pan van het vuur en laat staan voor zo.

Snijd in de tussentijd de moot zalm in blokjes. Probeer ze ongeveer net zo groot als de courgetteblokjes te snijden. Zet een koekenpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Haal de teentjes knoflook uit de pan met courgette en doe in de koekenpan. Doe er de in blokjes gesneden zalm bij en kruid met peper en zout. Bak de zalm ongeveer vier minuten op middelhoog vuur en schep steeds om. Haal de teentjes knoflook eruit en schep de blokjes zalm door de courgette.

Maak de tomaatjes en pasta

Zet nu een grote pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de farfalle zoals aangegeven op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat een minuutje uitlekken. Schep om met wat olijfolie en voeg dan toe aan de courgette en zalm. Schep alles goed door elkaar.

Als de pasta kookt maak je de basilicum-tomaatjes in olijfolie. Snijd de tomaatjes in vieren en doe in een kom. Neem een handje verse basilicum en hak deze fijn met een scherp koksmes. Doe de basilicum bij de tomaatjes en doe er ruim olijfolie en grof zeezout bij. Schep goed om en bewaar voor zo.

Serveer de farfalle

Verdeel de rucola over vier borden. Sprenkel er ruim olijfolie over en rasp er grof Parmezaanse kaas over. Schep er vervolgens de farfalle met courgette en zalm over. Verdeel tot slot de basilicum-tomaatjes in olijfolie over de borden. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie
Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie
Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie
Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie
Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie
Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie
Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie
Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie
Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie
Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 591 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 52 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 34 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens