Pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij

Pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij

Toen ik laatst snel iets lekkers op tafel moest zetten maakte ik deze pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij. Een erg makkelijk en lekker maaltje waar je maar twee pannen voor nodig hebt, ideaal voor een doordeweekse dag dus. Je hebt bijna geen afwas en bent ook nog eens zo klaar.

Als ik kip eet kies ik zelf meestal voor kippendij, dit is iets vetter vlees waar ik meer smaak aan vind zitten. Ook heb ik het idee dat kippendij minder snel droog wordt tijdens het bakken. Je vindt het in de meeste supermarkten gewoon naast de kipfilet, mocht je het nog niet kennen dan is het zeker het proberen eens waard. In deze pasta met in pesto gebakken courgette en rode paprika smaakten de stukjes kippendij in ieder geval weer heerlijk.

Zowel de kippendij als de courgette en paprika bakte ik in een hapjespan, eerst de kip en daarna in het bakvet de groenten. Ik heb twee hapjespannen waarvan eentje zonder anti-aanbaklaag, daar bereidde ik het deze keer in. Zonder anti-aanbaklaag vind ik het vlees namelijk beter dichtschroeien en bakken, maar in een gewone hapjespan kan het natuurlijk ook.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. pasta
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • 3 el. groene pesto
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan met een ruime laag water op het vuur om zo de pasta in te koken. Verwarm ook vast een hapjespan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Pel de ui en snijd in stukjes, pel ook de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Snijd de kippendijfilets in blokjes en verhit een scheut olijfolie in de hapjespan.

Bak de ui en knoflook kort aan in de hapjespan tot de ui glazig wordt, doe er dan de stukjes kippendij bij. Kruid met peper en zout en strooi er flink wat Italiaanse kruiden overheen. Bak de kippendij in ongeveer tien minuten gaar. Snijd intussen de courgettes in blokjes en snijd de bovenkant van de rode paprika, haal de zaadlijsten en zaadjes eruit en snijd de paprika in reepjes.

Schep de kippendij uit de hapjespan en bewaar voor later, maak de pan nog niet schoon maar laat op het vuur staan. Doe weer een scheutje olijfolie in de hapjespan en voeg de gesneden courgette en rode paprika toe. Kruid ook met wat peper en doe er de groene pesto bij. Schep alles goed om en bak in tien minuten gaar. Giet de inhoud van de hapjespan halverwege even in een vergiet zodat al het vocht weg kan, doe weer terug in de pan en bak verder. Bereid in de tussentijd de pasta zoals aangegeven op de verpakking en houdt warm voor zo.

Doe de stukjes kippendij tot slot nog even bij de groenten en verwarm kort op hoog vuur, schep tussendoor steeds om. Serveer de pasta op de borden en schep hier de gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij overheen. Strooi er wat verse basilicum overheen en rasp er nog wat Paremzaanse kaas overheen. Sprenkel er nog een klein scheutje olijfolie over en je pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij'
Afbeelding bij 'Pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij'
Afbeelding bij 'Pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij'
Afbeelding bij 'Pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij'
Afbeelding bij 'Pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij'
Afbeelding bij 'Pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij'