Pasta met paprika, tonijn, tomatensaus en mozzarella

Pasta met paprika, tonijn, tomatensaus en mozzarella
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Laatst maakte ik deze pasta met paprika, tonijn, tomatensaus en mozzarella. Een hele makkelijke en verrassend lekkere pastamaaltijd. Bovendien heb je dit lekkere maaltje ook nog eens zo gemaakt. Ideaal als je niet veel tijd hebt.

Dit recept ontstond trouwens uit pure noodzaak. Ik was eigenlijk met iets héél anders bezig dat helaas totaal mislukte. Omdat er toch wat op tafel moest komen haalde ik alles uit de koelkast en groentelade. Gelukkig heb ik standaard altijd pasta, tonijn in blik, tomatensaus, uien, knoflook en paprika in huis.

In de koelkast lag nog een stronk bleekselderij en mozzarella. Uit de tuin plukte ik de basilicum en het resultaat was dit pastarecept. Erg lekker van smaak en zeker het proberen waard. Liever een andere pasta? Kijk dan eens tussen alle pastarecepten op Kookidee.

En dat recept dat mislukte? Daar hoop ik binnenkort een wél geslaagde versie van te delen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. pasta, bv. schelpjes
  • 400 gr. tomatenblokjes uit pak, bv. Heinz.
  • 1 blikje tonijn in olie (ca. 170 gr.)*
  • 3 paprika's**
  • 1 stronk bleekselderij
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • olijfolie

* Ik vond één blikje voldoende, wil je ene sterkere tonijnsmaak dan kan je een extra blikje toevoegen.

** Ik had een paprikamix met drie kleuren: rood, oranje en geel. Je kan ieder soort paprika gebruiken, afhankelijk van je voorkeur.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote hapjespan op laag vuur en verwarm deze. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de pasta zoals aangegeven. Kort de tijd eventueel twee minuten in als je een stevigere pasta wil. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep om met een beetje olijfolie en bewaar voor zo.

Maak de tomatensaus

Als de pasta opstaat pel je de uien en knoflook. Snijd de ui in vieren en daarna in partjes. De knoflook snijd je in dunne plakjes. Laat de tonijn even uitlekken. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Voeg hier de ui en knoflook aan toe. Bak op lage temperatuur tot de ui glazig is en doe er dan de tonijn bij. Schep goed om en zet het vuur net iets hoger.

Haal de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's vervolgens in stukjes en doe in de hapjespan. Snijd de bleekselderij in reepjes en doe erbij. Voeg nu flink wat Italiaanse kruiden en peper en zout toe. Schep goed om tot de paprika begint te glanzen. Doe er de tomatenblokjes bij en verhit tot de saus begint te pruttelen.

Serveren

Schep de pasta door de tomatensaus. Breng indien nodig nog wat extra op smaak met peper. Verdeel de pasta met de tomatensaus over de borden. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in reepjes. Verdeel deze over de borden. Scheur wat verse basilicum en verdeel over de pasta. Sprenkel er tot slot wat olijfolie over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pasta met paprika, tonijn, tomatensaus en mozzarella
Pasta met paprika, tonijn, tomatensaus en mozzarella
Pasta met paprika, tonijn, tomatensaus en mozzarella
Pasta met paprika, tonijn, tomatensaus en mozzarella

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 558 kcal.
  • Vetten 16 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 68 gr.
  • Waarvan suikers 12 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 1.2 gr.
  • Natrium 480 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens