Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes

Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Laatst maakte ik weer een erg lekker pastagerecht dat echt zo op tafel stond. Deze pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes is dus perfect als je snel een lekker maaltje op tafel wilt hebben. Binnen 30 minuten heb je het namelijk al klaar.

De groenten roerbakte ik kort zodat ze lekker knapperig bleven. Op het bord deed ik er nog wat blokjes tomaat over en natuurlijk Parmezaanse kaas. Een klein scheutje olijfolie maakt het helemaal af. Wil je deze lekkere pasta zelf eens maken dan vind je hier het snelle en makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. pasta, bv. fusilli
  • 200 gr. garnalen
  • 2 stronken prei
  • 200 gr. bladspinazie
  • 200 gr. doperwten, diepvries
  • 6 lenteuitjes
  • 2 trostomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een flinke pan kokend water klaar op je fornuis en verwarm alvast een wok op laag vuur. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en roer er wat olijfolie door. Houd de pasta warm voor zo.

Terwijl de pasta kookt pel je de teentjes knoflook en hak je deze goed fijn. Verhit een scheut olijfolie in de hete wok en bak de knoflook kort aan met de garnaaltjes, kruid met wat peper en zout. Snijd de prei en de lenteuitjes intussen in ringetjes en voeg samen met de doperwtjes toe aan de wok. De doperwtjes kan je zo uit de vriezer meeverwarmen, je hoeft ze niet te ontdooien.

Roerbak alles een paar minuten en voeg dan de bladspinazie nog toe. Kruid met wat peper en zout en roerbak de spinazie nog een minuutje mee totdat deze nét begint te slinken. Schep alles goed door elkaar en zet het vuur uit. Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de zaadjes, snijd vervolgens in kleine blokjes.

Schep de pasta op de borden en doe hier de roergebakken groenten met de garnalen over. Strooi er wat van de blokjes tomaat overheen, rasp er wat Parmezaanse kaas boven en kruid met een beetje versgemalen peper. Sprenkel er tenslotte nog wat olijfolie over en je heerlijke pastamaaltijd is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes
Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes
Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes
Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes
Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes
Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens