Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes

Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes

Laatst maakte ik weer een erg lekker pastagerecht dat echt zo op tafel stond. Deze pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes is dus perfect als je snel een lekker maaltje op tafel wilt hebben. Binnen 30 minuten heb je het namelijk al klaar.

De groenten roerbakte ik kort zodat ze lekker knapperig bleven. Op het bord deed ik er nog wat blokjes tomaat over en natuurlijk Parmezaanse kaas. Een klein scheutje olijfolie maakt het helemaal af. Wil je deze lekkere pasta zelf eens maken dan vind je hier het snelle en makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. pasta, bv. fusilli
  • 200 gr. garnalen
  • 2 stronken prei
  • 200 gr. bladspinazie
  • 200 gr. doperwten, diepvries
  • 6 lenteuitjes
  • 2 trostomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Zet vast een flinke pan kokend water klaar op je fornuis en verwarm alvast een wok op laag vuur. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en roer er wat olijfolie door. Houd de pasta warm voor zo.

Terwijl de pasta kookt pel je de teentjes knoflook en hak je deze goed fijn. Verhit een scheut olijfolie in de hete wok en bak de knoflook kort aan met de garnaaltjes, kruid met wat peper en zout. Snijd de prei en de lenteuitjes intussen in ringetjes en voeg samen met de doperwtjes toe aan de wok. De doperwtjes kan je zo uit de vriezer meeverwarmen, je hoeft ze niet te ontdooien.

Roerbak alles een paar minuten en voeg dan de bladspinazie nog toe. Kruid met wat peper en zout en roerbak de spinazie nog een minuutje mee totdat deze nét begint te slinken. Schep alles goed door elkaar en zet het vuur uit. Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de zaadjes, snijd vervolgens in kleine blokjes.

Schep de pasta op de borden en doe hier de roergebakken groenten met de garnalen over. Strooi er wat van de blokjes tomaat overheen, rasp er wat Parmezaanse kaas boven en kruid met een beetje versgemalen peper. Sprenkel er tenslotte nog wat olijfolie over en je heerlijke pastamaaltijd is klaar.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes

Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes

Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes

Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes

Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes

Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens