Pasta met roergebakken groenten, champignons, kip pesto en mozzarella

Pasta met roergebakken groenten, champignons, kip pesto en mozzarella

Pasta heb ik altijd op voorraad, ideaal voor doordeweeks als je snel iets op tafel wil zetten. Zo maakte ik laatst deze pasta met roergebakken groenten, champignons, kip pesto en mozzarella. Een makkelijk en lekker pastarecept dat je echt zo hebt gemaakt.

De kip bakte ik samen met Italiaanse kruiden en pesto waarna ik de rest van de ingrediënten roerbakte. Tegelijkertijd bereid je de pasta, in dit geval koos ik voor fusilli. Vlak voor het opdienen roer je er nog de stukken mozzarella doorheen waardoor deze een beetje smelten. Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. pasta, bv. fusilli
  • 200 gr. kipfilet
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • groene pesto
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • peterselie
  • olijfolie

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, bereid hierin de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Verhit intussen een flinke hapjespan of een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Als de pasta klaar is giet je deze af en doe je de pasta met een scheutje olijfolie terug in de pan, bewaar voor zo.

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan of wok. Bak hier de stukjes kip in aan met een theelepel groene pesto en Italiaanse kruiden. Kruid naar smaak met peper en zout en pel intussen de teentjes knoflook, hak fijn. Pel ook de ui en snijd deze in vier partjes, vervolgens in stukjes. Voeg de knoflook en ui toe aan de kip en bak kort mee.

Snijd intussen de prei in ringetjes. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de rode paprika in kleine blokjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette vervolgens in blokjes. Borstel de champignons schoon en halveer of snijd in plakjes. Voeg toe aan de kip en roerbak vijf minuten mee op middelhoog vuur.

Neem intussen een handje peterselie en hak fijn met een koksmes. Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd in stukken. Voeg de peterselie en mozzarella toe aan de kip en groenten en verwarm nog een minuut mee. Schep de pasta op de borden en schep hier de gebakken kip, groenten en champignons overheen. Snijd nog een beetje peterselie fijn en strooi over de pasta.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pasta met roergebakken groenten, champignons, kip pesto en mozzarella

Pasta met roergebakken groenten, champignons, kip pesto en mozzarella

Pasta met roergebakken groenten, champignons, kip pesto en mozzarella

Pasta met roergebakken groenten, champignons, kip pesto en mozzarella

Pasta met roergebakken groenten, champignons, kip pesto en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens