Pasta met rucola, courgette, paprika, wortel en een eitje

Pasta met rucola, courgette, paprika, wortel en een eitje

Deze pasta met rucola, courgette, paprika, wortel en een eitje maakte ik laatst. Het is een makkelijke en lekkere maaltijd die je zo op tafel hebt staan. Helemaal als je een zakje voorgesneden Italiaanse groenten gebruikt. Zelf koos ik voor verse groenten waardoor je net iets langer bezig bent. Maar welke je ook kiest, dit recept blijft net zo makkelijk.

Ik roerbakte alle groenten met Italiaanse kruiden en een pak tomatenblokjes. Zo krijg je een lekkere en makkelijke saus. Daarom koos ik ook voor pipe rigate als pasta. De saus trekt hier namelijk goed in. Maar als je liever een ander soort pasta kiest kan dat natuurlijk ook.

Ik serveerde de pasta met wat rucola die ik op smaak bracht met olijfolie en pijnboompitjes. Verder deed ik er een hard gekookt eitje bij. Misschien een wat rare combinatie maar het smaakte er prima bij. Lijkt deze pasta met rucola, courgette, paprika, wortel en een eitje je ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. En hier vind je nog veel meer makkelijke pastarecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pipe rigate
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 200 gr. bospeen
  • 1 ui
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • 4 eieren
  • 100 gr. rucola
  • 35 gr. pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd als eerste alle groenten fijn. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd vervolgens in repen. Deze snijd je in kleine blokjes. Van de rode paprika verwijder je de bovenkant, vervolgens haal je er de zaadlijsten en zaadjes uit. Snijd de paprika hierna in kleine blokjes. Boen de bospeen schoon en snijd in dunne plakjes of blokjes. Pel de ui en snijd in stukjes. De prei snijd je tenslotte in de lengte doormidden en daarna in ringetjes.

Zet een grote pan met een flinke laag water op het vuur. Bereid hierin de pipe rigate zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en roer om met wat olijfolie.  Zet in een kleinere pan de eieren op het vuur met koud water. Breng aan de kook en laat de eieren zeven minuten koken. Spoel vervolgens onder de koude kraan en pel de eieren direct.

Maak de saus

Zet een flinke hapjespan op het vuur en verwarm deze. Doe er een scheutje olijfolie in en bak de ui kort aan. Voeg de rest van de gesneden groenten toe en roerbak een paar minuten op hoog vuur. Kruid ruim met peper, zout en Italiaanse kruiden. Doe er vervolgens de tomatenblokjes bij en verhit tot de saus begint te pruttelen. Roer er de uitgelekte pipe rigate doorheen. Draai het vuur lager en houd warm voor zo.

Serveren

Verdeel de rucola over vier borden. Sprenkel er ruim olijfolie over en bestrooi met peper, zout en pijnboompitjes. Rasp er wat van de Parmezaanse kaas over. Verdeel de pasta met de saus over de rucola. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en besprenkel met olijfolie. Snijd de gekookte eieren in partjes en verdeel over de borden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met rucola, courgette, paprika, wortel en een eitje'
Afbeelding bij 'Pasta met rucola, courgette, paprika, wortel en een eitje'
Afbeelding bij 'Pasta met rucola, courgette, paprika, wortel en een eitje'
Afbeelding bij 'Pasta met rucola, courgette, paprika, wortel en een eitje'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 561 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 59 gr.
  • Waarvan suikers 12 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 24 gr.
  • Zout 1.2 gr.
  • Natrium 480 mg.